Hizbullah Goldwasser ve Regev'in kaçırılma görüntülerini yayınladı

Güncelleme Tarihi:

Hizbullah Goldwasser ve Regevin kaçırılma görüntülerini yayınladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2012 11:12

Hizbullah, dün 2006 yılında iki İsrailli askerin kaçırılması sırasında çekilen bir videoyu yayınladı. Askerlerin kaçırılmasına İsrail'in verdiği yanıt üzerine İkinci Lübnan Savaşı başlamıştı.

Haberin Devamı

Beyrut’tan yayın yapan El Mayadin televizyonunda yer alan görüntülerde, Hizbullah militanlarının İsrail-Lübnan sınırını geçerek Ehud Goldwasser ve Eldad Regev’i taşıyan cipi kaçırdığı anlar görülebiliyor.

 

Videoda Hizbullah militanları ilk olarak sınırda bulunan çiti aşarak İsrail askerlerinin devriye gezdiği yola doğru gidiyor. Tank savar füzesiyle vurulan bir cipe yaklaşan militanlar, kapıyı açıp iki askeri dışarı çıkarıyor. Ancak buradan sonra görüntü donuyor.

 

İŞTE O GÖRÜNTÜLER / WEB TV

 

İKİNCİ LÜBNAN SAVAŞI
İkinci Lübnan Savaşı, Hizbullah'ın askeri kanadı ile İsrail ordusu arasında Lübnan toprakları ve İsrail'in kuzeyinde, 12 Temmuz - 14 Ağustos 2006 tarihleri arasında yaşandı. Hizbullah’ın iki İsrailli askeri kaçırması sekiz askeri de öldürmesi üzerine başlayan savaşta İsrail, Lübnan'a hava ve kara operasyonları düzenledi ve ülkenin limanlarını denizden ablukaya almıştır. Hizbullah da Güney Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine füze saldırıları düzenledi. İsrail saldırıları sonucu çok sayıda sivil Lübnanlının hayatını kaybetmesi İsrail'in uluslararası alanda çok ağır eleştirilere hedef olmasına sebep oldu.
Görüntülerdeki askerlerin yüzü görünmediği için Goldwasser ve Regev olup olmadıkları tam olarak anlaşılamıyor.

 

Haberin Devamı

Video, İkinci Lübnan Savaşı’nın altıncı yıldönümünü anmak amacıyla yayınlanan özel bir programda yer aldı. El Mayadin kanalının sahibi, gazeteci Gassan bin Ciddo Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’a yakınlığıyla biliniyor.

 

Ciddo, videoyu sunarken İmad Mugniye’nin askerlerin kaçırılmasını şahsen yönettiğini ve operasyona da katıldığını söyledi. ABD ve İsrail’de en çok aranan teröristler arasında olan üst düzey Hizbullah lideri Mugniye, 2008’de Suriye’de otomobiline yerleştirilen bir bombanın infilak etmesi sonucu hayatını kaybetmişti.

 

Haberin Devamı

Öldürülen Goldwasser ile Regev'in cenazeleri 2008 yılında beş Lübnanlı tutuklu karşılığında İsrail'e teslim edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!