Hizbullah davasında 5 tahliye

Güncelleme Tarihi:

Hizbullah davasında 5 tahliye
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2009 18:37

Terör örgütü Hizbullah'a yönelik operasyon kapsamında 11 kişi hakkında, “silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek veya üyesi olmak” suçlarından açılan davanın ilk duruşmasında, 5 sanığın tahliyesine karar verildi.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Mehmet Şerif Onuk, Abdülkadir Turan, Remzi Ergin, Hüssam Turhan, Hüseyin İmir, Abdülhalim Çelik, Ramazan Çelik ve Hüseyin Oran, tutuksuz sanıklar Özcan Bilmez, Çetin Özer ve Hüseyin Oran ile sanık avukatları katıldı.

Duruşmada önce iddianamede “Hizbullah terör örgütü yöneticisi olmakla” suçlanan Mehmet Şerif Onuk savunma yaptı.

Hiçbir terör örgütüyle ilişkisi bulunmadığını savunan Onuk, evinde bulunan ve örgütün amacı doğrultusunda yayın yaptığı iddia edilen dergi ve gazetelerle ilgili olarak, “Hepsi yasal, hepsi izin alarak yayınlanan dergiler. Sakladığım aylık dergiler yıllar içinde birikti” diye konuştu.

“Hizbullah terör örgütü üyesi olmakla” suçlanan sanıklardan Abdülkadir Turan da hiçbir örgütsel bağının olmadığını savunarak, aksinin ispatlanması durumunda “en ağır cezaya razı olduğunu” söyledi.

Sanık Hüseyin İmir, Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü 3. sınıf öğrencisi olduğunu kaydederek, hakkındaki suçlama ve iddiaların doğruyu yansıtmadığını ifade etti.

“Örgütsel bağının bulunmadığını” savunan İmir, tutuklu olması nedeniyle 1 yıllık eğitim sürecinin aksadığını ve mağdur olduğunu kaydetti.

Diğer sanıklar da “Hizbullah terör örgütü ile herhangi bir bağlarının bulunmadığını” ileri sürerek, suçlamaları reddetti.

Savunmaların alınmasının ardından bir süre baş başa değerlendirmede bulunan Mahkeme Heyeti, mevcut delil durumu, tutuklulukta geçirdikleri süre ve suç vasfının değişmesi ihtimali nedeniyle sanıklardan Abdülkadir Turan, Remzi Ergin, Abdülhalim Çelik, Ramazan Çelik ve Hüseyin Oran'ın tahliyesine, diğer sanıkların tutukluluğunun devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

SANIKLAR İÇİN TALEP EDİLEN CEZALAR

İddianamede, Mehmet Şerif Onuk'un, “silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek” suçundan, 15 yıldan 22 yıl 6 aya; Abdulkadir Turan, Cahit Işık, Hüseyin Oran, Hüssam Turhan, Abdulhalim Çelik, Hüseyin İmir, Remzi Ergin, Çetin Özer, Özcan Bilmez ve Ramazan Çelik'in ise “silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan, 7 yıl 6'şar aydan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!