Hizbullah ana davasında 'pişmanlık' tahliyesi

Güncelleme Tarihi:

Hizbullah ana davasında pişmanlık tahliyesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2001 15:35

Üst düzey sorumluların da aralarında bulunduğu Hizbullah ana davasında, Pişmanlık Yasası`ndan faydalandırılan sanık Abdulkudüs Yersiz tahliye edildi.

Haberin Devamı

Diyarbakır 3 No'lu DGM'de yapılan duruşmaya, Hizbullah'ın elebaşı Hüseyin Velioğlu`nun ölü ele geçirildiği İstanbul Beykoz operasyonunda sağ yakalanan Edip Gümüş ve Cemal Tutar`ın da aralarında bulunduğu tutuklu toplam 11 sanık katıldı.

Savcı, duruşmada sanık Mehmet Veysi Özel hakkında hazırlanan ek iddianameyi okudu. Savcı iddianamesinde, sanık Özel`in Mardin`deki evinde yapılan aramada, içinde 93 tabanca ve 8 uzun namlulu silah ile çok sayıda örgütsel dokümanın bulunduğu 3 sığınağın ortaya çıkarıldığını söyledi.

Sanığın örgütsel faaliyetlerde bulunduğunu ifade eden Savcı, sanığın bu nedenle TCK`nın 168/2 maddesi uyarınca 20 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

Özel savunmasında; silahların ele geçirildiği evi daha önceden kiraya verdiğini ifade ederek, silahlarla bağlantısı bulunmadığını öne sürdü.

Haberin Devamı

Mahkeme heyeti, Abdulkudüs Yersiz`in Pişmanlık Yasası`ndan faydalanmak amacıyla İçişleri Bakanlığı`na yazılan yazıya olumlu cevap geldiğini belirtti.

Heyet verdiği kısa aradan sonra, sanık Yersiz`in Pişmanlık Yasası`ndan faydalandırılarak tahliyesine, diğer sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!