Hırsızlık zanlısını vuran eski polise beraat

Güncelleme Tarihi:

Hırsızlık zanlısını vuran eski polise beraat
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2007 15:45

RİZE’de, geçen yıl hırsızlık zanlısı Bahri Coşkun'u tabancayla vurarak yaralamaktan yargılanan Gazi olayları sanıklarından eski polis memuru Adem Albayrak, beraat etti.

Haberin Devamı

Olay, 22 Şubat 2006'da polisin genel asayiş uygulaması yaptığı sırada meydana gelmişti. 34 VE 9728 plakalı otomobili durdurarak arama yapmak isteyen polise mukavemet eden araçtaki 4 kişi, başkomiser Tamer Taş’ın silahı ile telsizini alarak olay yerinden kaçtı. Polis bir süre kovaladığı otomobili Fener Mahallesi’nde kıstırdı. İddiaya göre polisle silahlı çatışmaya giren zanlılardan Bahri Coşkun, yaralı olarak ele geçirilirken diğer üç kişi kaçmayı başardı. Kaçan zanlılardan 36 yaşındaki N.K.E. ile H.A, ve T.A. 10 gün sonra Kocaeli’de yakalandı. Çatışma sırasında omuzundan vurulan Bahri Coşkun tedavisinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, ancak kendisini vuran polis memuru Adem Albayrak’tan şikayetçi oldu. Albayrak yargılandığı Rize Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada beraat etti.

Haberin Devamı

POLİSLİKTEN İHRAÇ EDİLMİŞTİ

İstanbul’un Gazi Mahallesi2nde 12- 13 Mart 1995 tarihinde, mahalle sakinleri ve güvenlik güçleri arasında yaşanan olaylarda 17 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Eyüp Cumhuriyet Başsavcılığı, 9 kişinin ölümü, 5 kişinin de yaralanmasından sorumlu oldukları gerekçesiyle 20 polis hakkında, ‘müdafaa ve zaruret sınırını aşarak, faili belli olmayacak şekilde adam öldürmek’ suçundan dava açtı. Güvenlik gerekçesiyle dava Trabzon’da görüldü. Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi, 5 yıl içinde 31 duruşma yaparak davayı karara bağladı. Mahkeme, polislerden Adem Albayrak’ı 4 kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle 3 yıl 4 ay hapis ve 9 ay kamu hizmetlerinden men cezası ile cezalandırdı. Ancak ceza, 23 Nisan 1999 tarihinden önce işlenmiş suçları kapsayan ‘Şartla Salıverme, Dava ve Cezaların Ertelenmesine Dair Yasa’ gereğince ertelendi. 2002 yılında Rize Terörle Mücadele Şubesi’nde görevlendirilen Albayrak, 14 Haziran 2006 tarihinde Yargıtay karar dosyasını onaylayınca, bir yıldan fazla hapis yattığı için görevden ihraç edilmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!