Hırsız güvenlik kamerasına yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Hırsız güvenlik kamerasına yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2007 16:20

ÇANAKKALE'de, spor malzemeleri satan bir mağazaya müşteri gibi giren 45 yaşlarındaki bir erkek, iki çift ayakkabı, bir forma ve bir şapkayı çalıp kaçmayı başardı. Ancak güvenlik kamerasına görüntülenmekten kurtulamadı.

Haberin Devamı

Demircioğlu Caddesi'ndeki, spor giysileri ve malzemeleri satan Gözde Spor Mağazası'na dün saat 16.00 sıralarında müşteri olarak gelen 45 yaşlarında bir kişi, önce mağazanın 2'nci katına çıkarak eşofman denedi. Daha sonra alt kata inip ayakkabı denemeye başladı. Tatil için geldiği Çanakkale'de teyzesi Emine Sarıbaş'a ait mağazada yardımcı olarak çalışan ve olay anında şapkalara güvenlik etiketi takmakta olan 13 yaşındaki Aşkımcan Göy, adamın ayakkabıları denedikten sonra tişörtünün içine sokup pantolonun bel kısmına sıkıştırdığını görünce mağazada çalışanlara haber vermeye gitti. Bu sırada “Hırsız var” diye bağırdı. Ancak kimliği bilirsiz kişi iki çift ayakkabı, bir şapka ve bir formayı çalarak hızla dükkandan çıkıp ortadan kayboldu.

Olayın ardından polise haber verilirken, işyeri sahibi Emine Sarıbaş güvenlik kameralarının kayıtlarını izledi ve olayı daha net bir şekilde gördü. Güvenlik kamerası görüntüleri bir CD’ye kopyalanarak polise verildi. Asayiş Şubesine bağlı Hırsızlık Masası ekipleri, güvenlik kameralarından tespit edilen eşkal doğrultusunda arama çalışmalarına başladı.

Haberin Devamı

Aşkımcan Göy, “Ben şapkalara güvenlik etiketi takıyordum. Bir adam yan tarafımdaki ayakkabıların başına geldi. 44 numara bir ayakkabı deniyordu. Birkaç saniye sonra adam ayakkabıları beline sokmaya başladı. Ben de olayı haber vermek için kasaya doğru giderken ‘Hırsız var’ diye bağırdım. Hatta kendim de adamı yakalamayı düşündüm. Arkasından koştum ama yakalayamadım. Diğer mağaza görevlileri gelene kadar adam kaçtı” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!