Hırsız da polisi fişliyor

Güncelleme Tarihi:

Hırsız da polisi fişliyor
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 27, 2010 12:50

İstanbul'un kalabalık merkezlerinde "tebdili kıyafetle" suçlu avlayan güven timlerinin fişlendiği ortaya çıktı. Hem de suçlular tarafından Timlerden sorumlu Emniyet Müdürü Dursun Güneş, "Polislerin fotoğraflarını çeken hırsızlar, diğerlerine gönderiyor" diyor.

Haberin Devamı

Eski Ä°stanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah döneminde faaliyete geçirilen, yeni müdür Hüseyin Çapkın'la yaygınlık kazanan Güven Timleri, ÅŸehirdeki suç oranını hızla aÅŸağılara çekiyor. Sokaklarda yaÅŸanan olaylara anında müdahale eden Güven Timleri, 'suç ve suçluyla etkin mücadele' yöntemiyle birçok kanunsuz eylemi bitirme noktasına getirdi. Â

Güven Timleri'nin İstanbul pazarlarında aldığı tedbirlerle sık rastlanılan kapkaç, yankesicilik, hırsızlık ve dolandırıcılık olayları bitme noktasına geldi. Zaman Gazetesi'nden Serkan Sağlam'a konuşan timlerden sorumlu Emniyet Müdürü Dursun Güneş, "Pazarlarda aldığımız önlemlerden sonra artık hırsızlar yeni yöntemler geliştirmeye başladı." dedi. İlginç bir örnek veren Güneş, "Timlerimiz kendi bölgelerinde yakaladıkları kapkaççı ve hırsızların fotoğrafını çekiyor. Böylece diğer pazarlarda görev yapan timlerimize hırsız ve yankesiciler hakkında bilgi veriliyor. Onlar da bu kişilere karşı hazırlıklı oluyor. Ancak hırsızlar bu yöntemimizi kendilerine uydurmuş. Tim polislerinin fotoğraflarını çektikten sonra diğer hırsızlara dağıttıklarını öğrendik." dedi.

Haberin Devamı

Pazarlardaki esnafın en büyük destekçileri olduğunu dile getiren Güneş, "Tim sayımız düşükken önlem alamadığımız pazarda, bir tezgahtardan ihbar geldi. Olay yerine giden arkadaşlarımız yankesici kadını suçüstü yakaladı. Kadın yerlere yatıp ben sizin olmadığınızı bildiğim için buraya gelmiştim." dedi. Pazarlarda ilginç olaylara şahit olduklarını belirten Güneş, "Suçüstü yakaladığımız bir kadın hırsız, polislerimize kendisini görmemeleri karşılığında aylık 2 bin lira rüşvet teklif etmiş. Sonrasında yaptığımız araştırmada kadının maddî durumunun iyi olduğunu, Beşiktaş'ta evinin bulunduğunu, lüks cipe bindiğini belirledik. Hakkında hırsızlık ve görevli memura rüşvet teklif etmek suçlarından işlem yaptığımız kadın, tutuklanarak cezaevine gönderildi." şeklinde konuştu.

Birçok operasyonel şubeye yardımcı olan ve sokaklarda meydana gelen suçlara anında müdahale eden Güven Timleri'nin sayısı 498'den 925'e çıkarıldı. Dursun Güneş, bu sayede Güven Timleri'nin, İstanbul'un tüm pazarlarında, alışveriş merkezlerinde, minibüslerinde ve metrobüslerinde, otobüs terminallerinde ve kalabalık caddelerinde önlem alacağını sözlerine ekledi. Güven Timleri, toplam 9 bin 559 olaya karışan 11 bin 410 kişiyi suçüstü yakaladı. Gözaltına alınan şüphelilerden 729'u tutuklanarak cezaevine gönderildi. Beş aylık süre içinde yakalanan şüphelilerin ağırlıklı olarak uyuşturucu satıcısı olması dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!