Hipokrat yaya kaldı!

Güncelleme Tarihi:

Hipokrat yaya kaldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2017 20:57

Rastladıkları bir kazaya müdahale için yolcu otobüsünden inen kadın doktor, sürücü bırakıp gidince dağ başında kalakaldı ve duruma, “Hipokrat Yeminim var, can kurtardım. Ama başıma gelen de bu” diye isyan etti.

Haberin Devamı

Marmaris Toplum Sağlığı Merkezi’nde görevli Dr. Sevim Sütçüoğlu (51), Konya'nın Seydişehir ilçesinden Marmaris'e gitmek için önceki sabah bir yolcu otobüsüne bindi. Otobüs Antalya'nın Gündoğmuş ilçesi yakınlarına geldiğinde, sürücü Mehmet İskender, şiddetli yağmurda bir otomobilin şarampole yuvarlandığını gördü. Otobüs şoförü İskender, müsait bir yere park ederek yolculardan otobüsü terk etmemelerini istedi ve kaza yapanlara yardıma gitti. Onun hemen ardından da yolculardan Dr. Sevim Sütçüoğlu, “Ben doktorum, yardım edeyim” diyerek otobüsten indi.

ŞİKÂYETÇİ OLDU

Dr. Sütçüoğlu yaralılara müdahale ederken, şoför İskender otobüse döndü ve yola devam etti.

Yaklaşık 10 dakika sonra gelen 112 Acil Servis ekibine kazadaki 3 yaralıyı teslim eden Dr. Sütçüoğlu, bu anda otobüsünün gittiğini fark etti ve yapayalnız dağ başında otostop yapmak zorunda kaldı. Bavulu otobüste olduğu için peşine düşen Dr. Sütçüoğlu, jandarmanın durdurduğu araca Manavgat’ta yetişebildi. Antalya otobüs terminalinde polise şikâyette bulunan Dr. Sütçüoğlu, BİMER ve CİMER’e de şikâyetçi oldu.

Haberin Devamı

‘YAPSAK BİR TÜRLÜ YAPMASAK BAŞKA’

Dr. Sevim Sütçüoğlu, başına gelenleri şöyle anlattı: “Ambulans gelene kadar yapılan yardımlar yanlış olabiliyor. Şoför oradayken ben de gittim ve beni gördü. Yaralılara gerekli müdahaleyi yaptım. 112 ekipleri gelince de teslim ettim. En fazla 10 dakika geçti ama zamanın nasıl geçtiğini anlamadım. Hızla tekrar otobüse binmek istedim ama durduğu yerde yoktu. Biz doktorlar Hipokrat Yemini ettik, gördüğümüz anda müdahale etmek durumundayız. İnsanlar hekim bir şey yapmadığında kızıyor ama böyle bir şey yaptığında da maruz kaldığım durum bu. Bir yaptırımı olmalı. Firma bunu değerlendirmeli.”

Hipokrat yaya kaldı

ŞOFÖR: YA BAŞKA KAZA OLSAYDI

Otobüs şoförü Mehmet İskender ise önünde meydana gelen trafik kazasında yol güvenliğini aldıktan sonra olay yerine gittiğini söyleyerek kendini şöyle savundu: “Çok kaygan bir zemin vardı ve inen her yolcu risk demekti. Doktor olduğunu bilmiyordum. Ben otobüsteki yolcuların güvenliğinden sorumluyum. İnsanlık vazifemi yaptım, kaza yerine gidip baktım. Doktor olduğunu, inmek istediğini söyleseydi niye durmayalım? Ben durduktan sonra başka bir kazaya neden olsaydık nasıl hesap verirdim? Doktor olduğunu bilseydim beklerdim.”

BAKMADAN GEÇME!