Hint seyyahtan bisikletle devr-i alem

Güncelleme Tarihi:

Hint seyyahtan bisikletle devr-i alem
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2013 16:14

AIDS ile mücadele ve ülkesinin kültürünü tanıtmak amacıyla dünya turuna çıkan Hint Soman Dipenth'in 77'nci durağı Lübnan oldu.

Haberin Devamı

AIDS hastalığı ile mücade ve ülkesinin kültürünü tanıtmak amacıyla bisikletiyle dünya turuna çıkan Hint maceracı Soman Dipenth, turunun 77'nci durağı olan Lübnan'a ulaştı.

 

TÜRKİYE'YE DE GELDİ

 

AA muhabirine konuşan Dipenth, 27 Mayıs 2004'te başladığı yolculuğunda şimdiye kadar Türkiye, Almanya, İspanya, İtalya, Fransa, Sırbistan, Danimarka, Romanya, Portekiz, Kazakistan, Finlandiya, Bangladeş, Srilanka ile Afganistan'ın yanısıra Ortadoğu ülkelerinden Mısır ve Ürdün'ün de aralarında bulunduğu 76 ülkeyi ziyaret ettiğini belirtti.

 

Kişisel eşyaları ve Hint kültürünün tanıtımında kullandığı malzemelerini yüklediği bisikletiyle dünya turunu sürdüren Dipenth'in Mısır ve Ürdün'ün ardından Ortadoğu'daki üçüncü durağı Lübnan'ın başkenti Beyrut oldu. Lübnan'a nasıl ulaştığı ile ilgili sorulara cevap vermek istemeyen Dipenth, bazı ülkelerde yaşanan sıkıntılar nedeniyle zaman zaman hava yolunu kullanmak zorunda kaldığını belirtti. Lübnan halkının misafirperverliğinden övgüyle söz eden Dipenth, "Lübnan'da kendimi kardeş bir ülkede hissediyorum" dedi.

 

Haberin Devamı

Hint seyyahtan bisikletle devr-i alem

 

GÖZALTINA ALINDI

 

Yolculuğu esnasında karşılaştığı ilginç anıları da paylaşan Dipenth, Afganistan'da Taliban birlikleri tarafından casusluk suçlamasıyla 3 hafta gözaltında kaldığını, Taliban'ın kendisinin "güvenilir bir adam" olduğu kanaatinden sonra serbest bırakıldığını ifade etti.

Dipenth sözlerini şöyle sürdürdü:
"AIDS hastalığı ile mücadele bilincini aşılamak ve AIDS'lilere destek olmak amacıyla yola çıktım. 2020'de tamamlamayı planladığım tur kapsamında 200 bin kilometre yol katederek 191 ülkeye ulaşmayı hedefliyorum. Çevre dostu olması nedeniyle dünya turunda bisikleti tercih ettim."

 

Haberin Devamı

GÖNÜLLÜLER SPONSOR OLUYOR

 

Ziyaret ettiği ülkelerde birçok insanla tanışma fırsatı yakaladığını ve farklı üniversitelerdeki tartışmalara katılma imkanı bulduğunu ifade eden Depenth, bulunduğu ortamlarda barış, sevgi ve en önemlisi de AIDS'le mücadele bilincini aktarabilmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Depenth, dünya turunu gönüllülerin sponsorluğunda sürdürdüğünü sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!