Hınıs Emineyet Müdürlüğü'ne saldıran terörist teslim oldu

Güncelleme Tarihi:

Hınıs Emineyet Müdürlüğüne saldıran terörist teslim oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2011 19:45

Erzurum'un Hınıs ilçesindeki Emniyet Müdürlüğü ve Özel Harekat binasına yönelik silahlı saldırı sonucu kaçan 6 teröristten birinin Bingöl'de güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Gasp ettikleri kamyonetle 6 Eylül akşamı geldikleri Hınıs İlçesinde Emniyet Müdürlüğü ve Özel Harekat binalarına uzun namlulu silah ve el bombalarıyla saldıran teröristler, nöbetçi polisin anında karşılık vermesi ile eylemlerini gerçekleştiremeden geldikleri pikaba binerek kaçtılar.

Saldırı anının güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdığı olay sonrası kaçan teröristlerin yakalanması için operasyonlar sürdürülürken teröristlerden birinin geçen hafta içerisinde Bingöl'de güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi. Tutuklanarak cezaevine gönderilen teröristin yaklaşık 6 ay önce yurtdışındaki kamplarda eğitilerek Türkiye'ye gönderildiği, PKK'nın sözde Erzurum Eyalet grubuna karıştığı belirlendi.

Terörist verdiği ifadesinde eylemleri 6 ve 12 kişilik gruplar halinde gerçekleştirdiklerini, Bingöl, Muş ve Tunceli kırsalında barındıklarını belirtti. Eylem talimatını bölge sorumlusu 'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin'den aldıklarını ifade eden terörist, eylemlerin ses getirmesi için özellikle polis ve askerin hedef alındığını belirtti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!