Hindistan yolcuları

Güncelleme Tarihi:

Hindistan yolcuları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2010 00:00

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’nin daha iyi bir anayasaya sahip olması yönünde büyük bir mutabakat olduğunu, ancak yeni bir anayasa için fırsatın kaçırıldığını söyledi.

180 kişilik bir heyetle Hindistan’a giden Gül, uçakta gazetecilerle sohbet ederken TBMM’nin küçümsenmemesi gerektiğini, çünkü Türkiye’deki bütün siyasi akımların ve fikirlerin parlamentoda temsil edildiğini söyledi. Yeni bir anayasa için büyük bir mutabakat olduğunu ifade eden Gül, “Bu Meclis’e yeni bir anayasa yapmak yakışırdı ama çeşitli sebeplerden dolayı bu fırsat kaçırıldı” dedi. Türkiye’de yoğun gündem yaşanırken, bir hafta ülkeden uzak kalacağı hatırlatılan Gül, “Tamamen içe kapanırsak büyük fırsatları kaçırırız” diye konuştu.

Her ülkenin var

Cumhurbaşkanı Gül, Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’ne ilişkin tartışmalarla ilgili soru üzerine şöyle konuştu: “Her ülkenin milli güvenlik belgesi vardır. ABD’nin, Rusya’nın olduğu gibi Türkiye’nin de önemli meselelerle uğraşan bir ülke olarak, komşularından kaynaklanan terör olayları olan bir ülke olarak, tabii ki Milli Güvenlik Siyaset Belgesi olacaktır.” Yeni bir siyaset belgesinin bugünkü realiteleri göz önüne alarak hazırlanması gerektiğini vurgulayan Gül, “(Belgenin) Anayasa’nın üstünde görüldüğü dönemler olmuştur. Tamamen yanlış. Kanun değildir” diye konuştu. Tehditlerin sağlıklı analizden geçirilmesi gerektiğini de hatırlatan Gül, “Bu belgeyi bir rehber olarak mı görüyorsunuz?” sorusuna, “Öyledir. Her şey kanunlara yazılmaz” yanıtını verdi.

THY’ye ait uçakla İstanbul’dan Hindistan’a giden Gül’ün yanında eşi Hayrünnisa Gül ile Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da bulunuyor. Mumbai Başkonsolosluğu’nun açılışını yapacak olan Gül, 12-13 Şubat’ta da Bangladeş’i ziyaret edecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!