Hindistan Parlamentosu'na silahlı baskın

Güncelleme Tarihi:

Hindistan Parlamentosuna silahlı baskın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2001 10:10

Başbakan'ın da içinde bulunduğu sırada Hindistan Parlamentosuna baskın girişiminde bulunuldu. Parlamento binasında çıkan çatışmada ilk gelen haberlere göre 12 kişi öldürüldü 15 kişi de yaralandı.

Haberin Devamı

Hindistan Parlamentosu'na sabah yerel saatle 11.40`da (TSİ 8:40) silahlı kişiler tarafından baskın girişiminde bulunuldu. Görgü tanıkları, Başbakan Vajpaye'nin de parlamentoda bulunduğu sırada çok sayıda silah sesi ve ardından iki de şiddetli patlama duyduklarını açıkladı.

Yapılan ilk resmi açıklamalara göre baskında 12 kişi öldürüldü, 15 kişi de yaralandı.Ölenlerden 6'sının güvenlik görevlisi olduğu bildirilirken 6 saldırganında öldürüldüğü açıklandı. Baskına katılan teröristlerin toplam 6 kişi olduğu ve hepsinin baskın sırasında öldürüldüğü de bildirildi.

Parlamento yakınında bulunan Star News televizyonuna ait kameramanı 'Ãœst kanat Rajya SabhaÂmensuplarının kullandığı binanın 12 no'lu kapısından kimliÄŸi belirsiz 6 kiÅŸinin girmeye çalıştığını ve arından güvenlik güçleriyle çatışma çıktığını gördüğünü ' söyledi.
Star News kanalı da baskın girişinde bulunanlardan 5’nin öldürüldüğünü çatışma sırasında 3 güvenlik görevlisinin yaralandığını bildirdi.

Parlamento yakınında çatışma seslerinin duyulmasının ardından görüşmelere ara verilirken, Başbakan Atal Vajpayee, Savunma Bakanı Geoge Fernandes ve İçişleri Bakanı Lal K.Advani ve bir çok kabine üyesinin hala içeride mahsur kaldığı bildirildi. Başbakan’ın ofisi çatışmalar sırasında Başbakan’ın parlamento’da olduğunu doğrularken saldırı sırasında içeride bulunan milletvekillerinden ve bakanların durumunun iyi olduğu bildirildi. 

Polis, Yeni Delhi'de bulunan bütün yolları keserken Kommando timlerinin bir operasyon için hazırlık yaptığı da gözlendi. Aaj TV'si çatışmaların ardından 5 kişinin öldürüldüğünü, öldürülenlerin en az ikisinin saldırganlardan olduğunu duyurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!