Hindistan 67. Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı

Güncelleme Tarihi:

Hindistan 67. Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2016 16:59

Hindistan’ın 67. Cumhuriyet Bayramı, İstanbul’da da bir çok ülke temsilcisi ve iş adamının katılımıyla düzenlenen resepsiyonda kutlandı.

Haberin Devamı

Hindistan Başkonsolosu Manish Gupta ile eşi Nimeesha Gupta, bayram nedeniyle Hilton Oteli’inde bir resepsiyon verdi. Türkiye ve Hindistan ulusal marşlarının çalındığı resepsiyona ülke temsilcileri ve iş adamlarının yanı sıra İstanbul Vali Yardımcısı Aziz Mercan da katıldı. 

Hindistan 67. Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı


Başkonsolos Manish Gupta, eşiyle birlikte konukları karşıladıktan sonra herkesi selamlayarak başladığı konuşmasında iki ülke arasında gelişen ticari ve kültürel ilişkilere değindi. 

Hindistan 67. Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı


Gupta, “Cumhuriyet Bayramı kutlamamıza hoş geldiniz demekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bugün Hindistan’ın ruhunu ve çeşitliliğini kutlayacağımız bir gündür. 

Haberin Devamı

Hindistan 67. Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı

Hindistan’ın ekonomik büyüme oranının 2015’te % 7’nin üzerinde olması bekleniyor, Hindistan ekonomisi en hızlı büyüyen geniş bir ekonomidir. İddialı olduğumuz Make in India girişimi, ülkenin üreten yapısını daha da geliştirip Hindistan’ı küresel bir üretim merkezi haline getirmek amacıyla tasarlanmıştır. 250’nin üzerinde Hindistan şirketinin Türkiye’de ticari kaydı bulunmaktadır. Hindistan’ın gelişen geniş altyapısı Türkiye’deki şirketlere önemli fırsatlar sunmaktadır. Gelecek ay düzenlenecek olan Make in India haftası da bu anlamda önemli bir fırsat olacaktır. 

Hindistan 67. Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı

2015 G20’ye Türkiye’nin başkanlığı, ikili ilişkilere bir ivme kazandırdı. Hindistan’ın Saygıdeğer Başbakanının Antalya’daki bu zirveye katılmasıyla gelişen üst düzey görüşmeler, çok yönlü işbirliğimizi güçlendirmemizi sağladı. 

Hindistan’ın kültürel etkileşimi ve yüz yüze ilişkileri de hızla artmaktadır. Bollywood ve Yoga, İstanbul gibi kent merkezlerinde gittikçe artan bir popülerlik kazanmaktadır. İlk kez düzenlenen Uluslararası Yoga Günü de şehrin hem Asya hem de Avrupa yakasında kutlanarak karşılığını büyük ölçüde almıştır.” 
İstanbul Vali Yardımcısı Aziz Mercan da konuşmasında iki ülke arasındaki dostluğa ve gelişen bağlara, G20 Zirvesinde yapılan görüşmelere değindi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!