Hilmi Özkök Paşa, felçli Berna’nın umudu oldu

Güncelleme Tarihi:

Hilmi Özkök Paşa, felçli Berna’nın umudu oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2006 00:00

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, geçirdiği felç yüzünden altı yıldır yürüyemeyen 20 yaşındaki Trabzonlu Berna’nın umudu oldu. Parasızlık yüzünden kızını bir türlü tedavi ettiremeyen Süleyman Kurt, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök’e mektup göndererek yardım istedi.

Kurt’un gönderdiği mektup gazetelerde yer alınca, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök, Berna’nın durumunun araştırılmasını emretti. Baba Süleyman Kurt’la irtibata geçen Trabzon 48’inci İç Güvenlik Tugay Komutanlığı yetkilileri, Berna’nın doktor raporlarının da yer aldığı bilgi notunu Genelkurmay’a iletti.

Doğumu sırasında ebe hatası nedeniyle kalçası çıkan Berna Kurt, altı aylıkken ameliyat masasıyla tanıştı ve 10 yaşına kadar dokuz kez kalça ameliyatı geçirdi. Aksayarak yürüyebilen ve ilkokul 4’üncü sınıfta okuyan Berna’yı yatağa mahkum eden gelişme, 13 yaşında yapılan omurilik ameliyatı oldu. Omuriliğindeki eğriliğin giderilmesi için Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi’nde 1999 yılında yapılan ameliyatın ardından felç olan Berna Kurt, bir daha yürüyemedi.

Trabzon Köy Hizmetleri Müdürlüğü’nde işçi olan dört çocuk babası Süleyman Kurt, kızının tedavisi için tüm birikimini harcadı, ayrıca çeşitli bankalardan aldığı kredi kartlarına da borçlandı. Kurt, Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) yıllar önce görüştüğü bir doktorun, ileri donanımlı bir fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinde bir-iki yıl düzenli tedavi görmesi halinde Berna’nın yürüyebileceğini belirtti.
/images/100/0x0/55ea6b70f018fbb8f87eb451


Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök’ün ilgisinin kızı Berna ve ailedeki herkeste büyük sevinç yarattığını belirten Süleyman Kurt, "Komutanımızın ilgisi, yıllardır yatağa mahkum olan kızımın yeniden yürüyebileceği konusundaki umutlarımızı artırdı. Genelkurmay’dan gelecek cevabı, büyük bir heyecanla beklemeye başladık" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!