Hilmi Özkök mahkemeye çağrıldı

Güncelleme Tarihi:

Hilmi Özkök mahkemeye çağrıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2012 10:44

Ergenekon Davası’na bakan mahkeme heyeti, Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök ve AK Parti Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar’ın da aralarında bulunduğu 17 kişinin tanık olarak dinlenmesine karar verdi.

Haberin Devamı

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’de görülen 68’i tutuklu 273 sanıklı Ergenekon Davası’nın 209. duruşması başladı. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmada emekli Orgeneral Hurşit Tolon, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, gazeteci Tuncay Özkan, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, emekli Albay Dursun Çiçek, İbrahim Şahin’in de aralarında bulunduğu 48 tutuklu sanık hazır bulundu. Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ve Sedat Peker’in de aralarında bulunduğu 20 tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı. Odatv Davası’nın tutuklu bu davanın tutuksuz sanığı Prof. Dr. Yalçın Küçük de duruşmada hazır bulundu. Duruşmada Mehmet Özcan tanık olarak dinleniyor.

Haberin Devamı

HİLMİ ÖZKÖK'ÜN GÖRÜNTÜLERİ - ARŞİV / WEB TV

Mahkeme Başkanı Hüsnü Çalmuk duruşmada Hilmi Özkök’ün de aralarında bulunduğu 17 kişinin tanık olarak dinleneceğini açıkladı. Dinlenmesine karar verilen isimler şunlar: "Genelkurmay Eski Başkanı Hilmi Özkök, Mahmut Taşdemir, Şenol Gürkan, Özcan Tozlu, Mehmet Eymür, AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Turgut Büyükdağ, Doğan Erbaş, Ceyhan Karagöz, Zeki Okçuoğlu, Ümit Fırat, İrfan Dündar, gizli tanık Yıldız, gizli tanık Mart, gizli tanık Ahmet, gizli tanık İlkadım ve gizli tanık İsmet."

Duruşmada dinlenmek üzere çağrılan isimler önümüzdeki günlerde tanık olarak dinlenecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!