’Hile’den Genel Kurul’u iptal edilen MEV’e kayyum

Güncelleme Tarihi:

’Hile’den Genel Kurul’u iptal edilen MEV’e kayyum
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2009 00:00

Seçim dönemlerindeki tartışmalar ve usulsüzlük iddialarıyla daha önce iki genel kurulu iptal edilen Milli Eğitim Vakfı’nın (MEV), 31 Mayıs 2008’de yapılan son genel kurulu da iptal edildi.

Ankara 20. Asliye Hukuk Mahkemesi, Başkanlık Divanı seçimleri ve oy sayımına hile karıştığı gerekçesiyle 28. Genel Kurul toplantısını tüm sonuçlarıyla iptal etti. 16 Nisan’da verilen kararla Genel Kurul’a seçilen yönetim artık yetkisiz kılındı. Gerekçeli karar sonrası mahkeme kayyum atayacak.

MEV’in 2004 ve 2006 yıllarındaki Genel Kurul toplantılarında, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in desteklediği üyelerle, eski yönetim arasında laiklik ve tarikat tartışmaları yaşanmış ve mahkeme bu iki Genel Kurul’u da iptal etmişti. MEV’in eski yöneticileri, Çelik’le ilgili şu iddialarda bulundu: "Son 5 yıldır bir okul bile yaptırılmadı. Vakıf kuruluş amacından saptı ve bakanın isteğine göre para gönderme merkezi oldu. Genel kurula üye olmayan 9 tüzel kişi, sadece bir önceki yönetime ilişkin hesap vermek için kurula gelmesine karşın, hem kendilerinin oy kullandığı hem de vekaleten oy kullanıldığı ortaya çıktı. Bu isimler, üye dahi olmadan yönetim kuruluna seçildi."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!