Hikmet Şimşek 45'inci sanat yılını kutladı

Güncelleme Tarihi:

Hikmet Şimşek 45inci sanat yılını kutladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

DEVLET Sanatçısı 75 yaşındaki Hikmet Şimşek, Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) sanatçılarıyla verdiği konserde meslek yaşamının 45'inci yılını kutladı. Şef Hikmet Şimşek, MDOB orkestrası, koro ve solo sanatçıları ile birlikte verdiği konseri, İçel Valisi Şenol Engin, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Oral, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve yaklaşık bin davetli izledi. Şef Şimşek, Nezih Seçkin'in piyanosu eşliğinde Adnan Saygun'un ünlü Yunus Emre Oratoryosu'nu ve Ludwing van Beethoven'in korolu fantezi eserlerini seslendirdi. Aynı konserde Beethoven'in ünlü 9'uncu senfonisi ile Yunus Emre'nin ilahilerindeki notalarının aynı olduğunu keşfettiğini söyleyen şef Şimşek, orkestra, koro ve solo sanatçıları eşliğinde verdiği konserde de bunu kanıtladı.

Beethoven'in 9'uncu Senfoni'yi yazarken, Yunus Emre ilahilerinden yararlanmış olabileceğini de ifade eden Şimşek, ‘‘Bunu Almanya'daki bir gezim sırasında keşfettim. Beethoven Derneği'ne konuyu iletmeme rağmen benden bunun ispatını yapmamı istediler. Ben de Mersin Devlet Opera ve Balesi orkestrası ile sanatçılarıyla çalışma yaparak bu tarihi gerçeği ortaya çıkarmayı bir borç bildim’’ dedi.

Türk sanatçılar Kore'de

KORE'de düzenlenen 3. Uluslararası Kwangju Bienali'nde Türkiye'den de dört sanatçı yeralıyor. Geçen ayın sonunda açılan ve 7 Haziran tarihine kadar sürecek olan bienalde, Türk sanatçılar Ayşe Erkmen, Gülsün Karamustafa, Hale Tenger ve Bülent Şangar'ın yapıtları, Avrupa/Afrika bölümünde yeralıyor.

Küratörlğünü Rene Block'un üstlendiği bu bölümde Türkiye'nin yanısıra çeşitli Avrupa ve Afrika ülkelerinden 16 sanatçının daha yapıtları bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!