Hidroflorik asit nedir? Hidroflorik asit hakkında bilinmesi gerekenler

Güncelleme Tarihi:

Hidroflorik asit nedir Hidroflorik asit hakkında bilinmesi gerekenler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2018 22:05

Yabancı bir basın kuruluşunun Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili iddiası sonrası, hidroflorik asite yönelik araştırmalar hız kazandı. Hidroflorik asitin ne olduğunu merak eden vatandaşlar, konuya dair bilgi almak adına internette sorgulama yapıyor. Peki, hidroflorik asit nedir? İşte, hidroflorik asit hakkında bilinmesi gerekenler...

Haberin Devamı

Hidroflorik asit, hidrojen florür bileşiğinin sudaki çözeltisine verilen isimdir. Özellikle cam işleme sanayiinde kullanılır. Camı aşındırıcı etkisi olduğundan dolayı, cam şişelerde saklanamazlar. Berrak sıvı halinde olup, HF olarak tanımlanır.

Cam eritme kabiliyeti, 17. Yüz yıldan beri, Carl Wilhelm Scheele'nin 1771'de çok miktarda hazırlamasından önce bilinmektedir. Cama karşı yüksek reaktivitesi ve birçok metale orta derecede tepki vermesi nedeniyle , hidroflorik asit genellikle plastik kaplarda saklanır.

Kullanımında oldukça dikkat edilmelidir. Solunması ciddi zehirlenmelere yol açarken, cilt ile teması, derin yanıklara sebebiyet verebilir. Susuz hidrojen florür ve hidroflorik asit ile yalnız çeker ocak içinde çalışılmalı, eldiven, ayrıca koruyucu gözlük veya yüz maskesi takılmalıdır.

Haberin Devamı

Kullanım alanları arasında; alüminyum ve uranyum'un saflaştırılması, çamaşır ürünlerinde pas uzaklaştırılması, yağ endüstrisinde katalizör gibi konular da bulunmaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!