'Hıçkırıkçı Hoca' suç üstü yakalandı! Ayağının üzerinde bıçak gezdiriyormuş

Güncelleme Tarihi:

Hıçkırıkçı Hoca suç üstü yakalandı Ayağının üzerinde bıçak gezdiriyormuş
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2017 11:59

Geçmeyen hıçkırığa karşı kurşun döküp muska yazdığı iddia edilen ‘Mizan Hoca’ lakaplı Nazım Kara suçüstü yakalandı. Mağdurlar şikayetçi olmadı ancak hakkında 677 sayılı ‘Tekke ve Zaviyeler Kanunu’na muhalefetten 5 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

Bahçelievler’de bir kişinin para karşılığı muska yazdığı ihbarını alan polis, 25 Mart 2017’de 69 yaşındaki Nazım Kara’nın evine baskın düzenledi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianameye göre Nazım Kara’nın bodrum kattaki evine polisler girdiğinde mağdurlar 25 yaşındaki Harun Küçükakyüz ile arkadaşı 26 yaşındaki Yakup Lütfi Seyhan da oradaydı. Nazım Kara, 3-4 gündür geçmeyen hıçkırığını geçirmek vaadiyle Küçükakyüz’e muska yazıp kurşun dökmüş ve ardından Harun Küçükakyüz’ün ayağının etrafında bıçak gezdiriyordu. Polis tam bu esnada baskın yaptı.

Hıçkırıkçı Hoca suç üstü yakalandı Ayağının üzerinde bıçak gezdiriyormuş


ŞİKAYETÇİ OLMADILAR

Nazım Kara hakkında ‘Tekke ve Zaviyeler Kanunu’na muhalefetten Bakırköy 29. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.  Mağdur Yakup Lütfi Seyhan ifadesinde şunları söyledi: “Arkadaşım Harun’ un hıçkırığı vardı doktora gitmiştik ancak geçmiyordu. Bu nedenle okuması için Hoca’ya gittik. Arkadaşımı okumaya başladı. O sırada polisler geldi. Henüz para vermemiştik, ben kimseden şikayetçi değilim.”

Hıçkırığını geçirmesi için Nazım Kara’nın evine giden diğer mağdur Harun Küçükakyüz ise, “Benim 3-4 gündür geçmeyen hıçkırığım vardı, bu nedenle okunmak için gittim. Tam beni okuduğu sırada polisler geldi. Ben sanığa para vermedim, bizden de para talep etmemişti. Şikayetçi değilim” dedi. Mahkeme sanık Nazım Kara’nın 27. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki başka bir dosya ile fiili ve hukuki irtibat olduğu gerekçesiyle dosyaların birleştirilmesine karar verdi.

“PARAYLA PULLA İŞİMİZ OLMAZ ÇOK ŞÜKÜR”

Evinin dış kapı zilinde Mizan Hoca yazan, evinin tüm duvarlarında Kabe resimleri ve ayetler olan Nazım Kara’nın evine gittiğimizde kapıda bekleyen 4 kişi vardı. Nazım Kara’nın içerdeki dua okuma, muska yazma ya da kurşun dökme seansının bitmesini bekleyen şahıslar, Ankara ve Bursa’dan bile bu eve ‘Mizan Hoca’nın yanına gelen insanlar olduğu konuşuyordu.
Hürriyet’e açıklama yapan Nazım Kara, “Bana 30 yıldır böyle insanlar gelir gider. Birinin bir derdine çare oluyorum o gidiyor başkasına söylüyor. Öyle öyle gelen giden eksilmiyor. Gençlerden biri ara ara yanıma gelirdi. İmtihanlarından önce ona okurdum. Daha sonra arkadaşını getirdi Allah razı olsun. Tam oturduk polisler geldi. Kimseden para almadım. Hatta karakoldan sonra aynı çocuklar yanıma geldi ‘Hocam beni senden şikayetçi gibi göstermişler’ dedi. ‘Oğlum al bu 20 lirayı öğrencisin, mahkemeye gelirken yol paran olur’ dedim. Yani demem o ki ne para alması üstüne bir de ben verdim. Parayla pulla işimiz olmaz çok şükür” dedi.

“KOCASINDAN GİZLİ DAVA AÇMIŞ”

27. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki birleştirilen dosyayla ilgili de açıklama yapan Nazım Kara, “Buraya bir karı koca geldi. Araları bozukmuş. Adam kadını zorla önüme oturttu. Kadın resmen deliydi. Yerinde durmuyordu. Ben de adama ‘Al götür bu kadını deli bu. Ben bununla uğraşamam’ dedim. Adam kadını götürdü. Kadın dava açacağını söylemişti ama kocası ‘Hocam ben böyle bir şeye müsaade etmem’ demişti. Kocasından gizli davayı açmış. Kocası şikayetçi değilim dedi zaten. Son duruşmaya da gelmediler. Dava da ertelendi” diye konuştu.

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!