Hiçbir şey ona engel olamadı

Güncelleme Tarihi:

Hiçbir şey ona engel olamadı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2012 00:00

Türkiye, yüzde 92 görme kaybına rağmen bu yılki SBS’de ikinci olan Bilfen Koşuyolu İlköğretim Okulu öğrencisi Dolunay’ın azmini konuşuyor.

Haberin Devamı

BU yılki Seviye Belirleme Sınavı SBS Türkiye ikincisi, yüzde 92 görme kaybı problemine rağmen 6., 7. ve 8. sınıflarda girdiği SBS’lerden hep tam puan alan Bilfen Koşuyolu İlköğretim Okulu öğrencisi Dolunay Kocabağ oldu. Doğuştan sadece yüzde 8 oranında görebildiği için teleskopik bir gözlük kullanan Dolunay, okulda hazırlanan SBS çalışma programı ve iki yıl Biltest Dershanesi’nden aldığı destekle Türkiye ikincisi olmayı başardı. Türkiye genelinde 18 öğrencinin Türkiye ikincisi olduğu sınavda, engelli kategorisinden katılıp derece yapan tek öğrenci de Dolunay Kocabağ’dı.

Kendi bestesi de var

Çalışma disipliniyle azmin zaferinin örneği Dolunay, okulundan birincilikle mezun oldu ve üç yıllık SBS maratonunda, sınava çalışmanın yanı sıra hobilerine de vakit ayırdı. Dolunay, keman ve piyano çalıyor. Bilfen Filarmoni Orkestrası’nda görev alan ve kendi besteleri de olan Dolunay Kocabağ, “Okula geldiğimde içine kapanık bir çocuktum. Okulum değer verdi, özgüvenimi artırdı. Derslerimle beraber, en çok sevdiğim müzik yapmaya da fırsat buldum. Gelecekte, akademik kariyerimin yanında müziği de her zaman yapmak istiyorum” dedi. Bankacı bir anne ve maden mühendisi bir babanın kızı olan Dolunay, sınava disiplinli ama kendine de zaman ayırarak hazırlandığının altını çiziyor.
  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!