'Hiç kimseyle 6 ay bir odada kalmamıştım'

Güncelleme Tarihi:

Hiç kimseyle 6 ay bir odada kalmamıştım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2012 19:07

Oda TV davasından dün tahliye olan Barış Terkoğlu ile Barış Pehlivan bugün Tuncay Özkan için düzenlenen panelde konuştu. Tuncay Özkan'a Özgürlük Girişimi, "Tuncay Özkan Tutukluluğunun 5. Yılında" başlığıyla Caddebostan Kültür Merkezi'nde bir panel düzenledi. Panele Özkan'ın kızı Nazlıcan Özkan, Oda TV davasından tahliye olan Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan'ın yanı sıra bazı milletvekilleri, gazeteciler ve sanatçılar da katıldı.

Haberin Devamı

Burada söz alan Barış Terkoğlu, Özkan'ın yazdığı mektubu okuyarak sözlerine başladı. Terkoğlu, "Ben hiç annemle 6 ay kapalı bir odada kalmadım, arkadaşımla, karımla kalmadım. Tuncay Özkan'la 6 ay başka bir insan görmeden kapalı bir odada kaldık" dedi.

PANELDE KONUŞTULAR / WEB TV

NAZLICAN ÖZKAN'A NANEDEN YETİŞTİRİLEN ÇİÇEK

Elindeki küçük bir çiçeği gösteren Terkoğlu, çiçeği Tuncay Özkan'ın gönderdiğini aktararak, "Bu çicek manavdan alınan nanenin suda yetiştirilmesi ile direne direne açan bir çicek. Çok eziyet çekti bir soruşturma da geçirdi. Hanginize vereceğimi bilmediğim için Nazlıcan'a vereyim" diyerek, çiçeği Özkan'ın kızı Nazlıcan Özkan'a verdi. Terkoğlu, "Biz 20'li yaşlarında gençler hapis yatmayı nereden biliyoruz? Kimseye çakıl taşı bile atmadık" dedi.

Haberin Devamı

"BEN BU KADAR İNSANA ALIŞIK DEĞİLİM"

Barış Pehlivan da, "Hala hayal gibi geliyor. Ben bu kadar insana alışık değilim. Ben yanıbaşımda Mustafa Balbay'a alışığım" diye konuştu. Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay'ın şu anda bir cezaevinde değil, bir suç işlenmesi durumunda mahkumların konulduğu disiplin koğuşunda tutulduğunu söyleyen Pehlivan, "Mustafa Balbay ile ilk kez karşılıyorum. Koğuşa ilk girdiğimde utandım, '1 yıl boyunca siz burada nasıl kaldınız?' diye sordum. Ben 1.5 yıldır tutukluyum, Mustafa Balbay 4 yıldır tutuklu, uzun tutukluluktan nasıl şikayet edeyim? Acılardan acı beğen deniyor" dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan da, "İçerideki hapishaneden dışarıdaki hapishaneye hoşgeldiniz" diyerek Terkoğlu ve Pehlivan'ı selamladı. Panelin sonunda ise sanatçı Tarık Akan, heykeltıraş Mehmet Aksoy, ressam Bedri Baykam, gazeteci Ali Sirmen tarafından Tuncay Özkan'ın "Hapiste Yatacak Olana Öğütler" adlı kitabı imzalandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!