HHD’nin yeni başkanı Mehmet Bakar

Güncelleme Tarihi:

HHD’nin yeni başkanı Mehmet Bakar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2009 11:56

Sağlık Bakanı'nın 6 ay önce görevden aldığı eski İl Sağlık Müdürü Mehmet Bakar, Hekim Hakları Derneği'ne başkan seçildi.

Haberin Devamı

Hekim Hakları Derneği’nin Şişli Etfal Hastanesi Konferans Salonu’nda yapılan Olağanüstü Genel Kurulu’nu Dr. Mehmet Bakar’ın listesi kazandı. Tek listenin oylandığı seçim Sağlık Bakanlığı’nın uygulamalarının eleştirildiği bir platforma dönüştü. Önceki Başkan Selami Albayrak ve yeni başkan Dr. Mehmet Bakar’ın Sağlık Bakanlığı’nın başta Tam Gün Yasa Tasarısı olmak üzere hekimlere yönelik birçok uygulamasını eleştirdiği konuşmaları alkışlarla desteklendi. Toplantıya TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Cevdet Erdöl de katıldı.

GENEL KURULA 500 HEKİM KATILDI
2006 İstanbul Tabip Odası seçimlerinde yönetime gelebilmek için AKP’li hekimler tarafından kurulan Hekim Hakları Derneği’nin genel kuruluna 500’ü aşkın hekim katıldı. Genel Kurulda faaliyet raporunu okuyan Dr. Selami Albayrak, hekimlerin artık yaptıkları işlerden zevk almadıklarını ifade ettiğini belirterek şöyle konuştu:

“Başarılı bir cerrah arkadaşım diyor ki; ‘Hekimlerle ilgili olumsuz tanımlamalar yüzünden  zamanımın önemli bir bölümünü hastayla karşılaştığım zaman artık onu kandırmayacağıma, zarar vermeyeceğime ikna etmek için harcıyorum. Mesleğimden aldığım zevki yitirdim. Emekli olamıyorum çocuklarıma muhtaç ve mahçup olmak istemiyorum” diyor. Hekimler ne rahatça huzur içinde çalışabilir durumdalar. Ne de emekli olup geçinebilir durumda. Acaba merkezi otorite hekimleri iki arada bir derede tutmayı mı tercih ediyor? Emekli maaşları iyi olursa istifa ederler, hekim sayısı azalır diye mi düşünüyor? Hekimler günümüzde hem psikolojik hem de fiziksel şiddete uğruyorlar.”

Haberin Devamı

DOKTOR MEHMET BAKAR: HASTAYLA HEKİM KARŞI KARŞIYA GELMEMELİ
Hekim Hakları Derneği’nin yeni başkanı Mehmet Bakar ise günümüzde hekimle hastayı karşı karşıya getiren güven ilişkisini zedeleyen birçok uygulama olduğunu, yönetimleri döneminde bu uygulamalarla mücade edeceklerini, hekimlerin haklarını koruyacaklarını söyledi. Dr. Bakar'ın 1 saat süren konuşmalarından önemli başlıklar ise şöyle:

BAKANLIK TARİHE GEÇTİ
Sağlık Bakanlığı 6.5 yıldır şef ve şef muavinliği sınavını gerçekleştiremedi ve tarihe geçti. 6 yıldır baş asistan atanamadığı için eğitim hastanelerinin geleceği karartıldı. Bilim yalnız üniversitelerde üretilmiyor. Bu hastanelerde de eğitim verilmesi son derece önem taşıyor.

Haberin Devamı

9 MİLYAR LİRA KAZANAN HEKİMİ BEN GÖRMEDİM
Performansı teşvik primleriyle 9 milyar lira kazanan hekimler olduğu söyleniyor. Ben 9 milyar lira kazanan hiçbir yönetici hekim hiç görmedim. Siz gördünüz mü? İlkeli olmak gerekiyor. İnsanların söylediği her söz önüne çıkabiliyor.

www.sagliktagundem.com

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!