HGS ceza sorgulama işlemi nasıl yapılır? Cezalar için indirim müjdesi

Güncelleme Tarihi:

HGS ceza sorgulama işlemi nasıl yapılır Cezalar için indirim müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2018 09:32

HGS bakiye sorgulama işleminin nasıl yapılacağı yüz binlerce araç sahibi vatandaş tarafından merak edilen ve araştırılan konular arasında gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. HGS bakiye sorgulama işlemi e-Devlet üzerinden artık çok kolay. Ceza yiyip yemediklerini merak eden ve köprü geçişlerinde bakiye sıkıntısı yaşamak istemeyen vatandaşlar için HGS bakiye sorgulama işleminin ayrıntıları.

Haberin Devamı

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) sorgulama işlemleri hakkında araç kullanan vatandaşlar çeşitli zamanlarda bu işlemi gerçekleştirmek için online sorgulamalarda bulunuyor. İnternetin hayatımıza girmesiyle birlikte bu tip sorgulama işlemleri artık çok kolay yapılabiliyor. HGS bakiye sorgulama işlemi nasıl yapılır? HGS kartı için ödeme nasıl yapılır? ve HGS ceza sorgulama işlemlerinde uygulanması gereken adımları haberimizde sizler için derledik. 

HGS bakiye sorgulamak için; e-devlet, PTT, telefon ve bankalar aracılık eder. Bunların hiçbirine gerek kalmadan bankalara verilecek otomatik ödeme talimatı ile de bakiyenin yetersiz kalması durumunun önüne geçilebilir. HGS kullanan sürücüler, kartlarında yeterli bakiye bulundurmak zorundadırlar. Bakiye olmadan yapılan geçişlerde ihlali meydana gelir ve cezalı geçiş ücreti uygulanır. Sürücüler, kartlarında ne kadar para kaldığını ve cezalarını e-devlet sistemi, telefon, PTT şubeleri ve bankalar aracılığıyla sorgulayıp öğrenebilirler. Banka şubelerine verilecek otomatik ödeme talimatlarıyla birlikte bu işlem daha kolay hale getirilebilir.

Haberin Devamı

E DEVLET ÜZERİNDEN BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN

HGS bakiye ve geçiş ihlali sorgulama işleminin nasıl yapılacağı yüz binlerce araç sahibi vatandaş tarafından en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. HGS bakiye sorgulamak için; e-devlet, PTT, telefon ve bankalar HGS sorgulama işlemlerinize aracılık eder. Bunların hiçbirine gerek kalmadan bankalara verilecek otomatik ödeme talimatı ile de bakiyenin yetersiz kalması durumunun önüne geçilebilir. Peki, HGS bakiye ve geçiş ihlali sorgulama işlemi nasıl yapılır?

HGS VE OGS CEZALARINA YÜZDE 60 İNDİRİM

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, köprü ve otoyollardan kaçak geçişlerde uygulanan 10 kat cezanın 4 kata indirildiğini söyledi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, katıldığı özel bir televizyon kanalında HGS-OGS kaçak geçiş cezalarıyla ilgili açıklama yaptı. Arslan, 10 kat cezayı 4 kata indirdiklerini söyleyerek, cezaların 6 katlık kısmından vazgeçtiklerini ifade etti.

Haberin Devamı

"Cezaların yüzde 60'ından vazgeçeceğiz"

Arslan, "Yüzde 25 indirim yapıyoruz. 950 milyon liralık cezanın yüzde 60'ından vazgeçeceğiz" dedi.

HGS İHLAL SORGULAMA

Hızlı Geçiş Sistemi ile birlikte trafikte büyük bir sorun haline gelen ve trafikteki yoğunluğun en temel ve en önemli kaynaklarından birisi haline gelen OGS ve KGS gibi ücretli geçiş sistemlerinde araç sürücülerinin araçlarını durdurarak, kart okutma çilesinden tamamen kurtulabilmelerine ve trafiğin önemli ölçüde rahatlaması sağlanıyor.

İnternet üzerinde HGS bakiye sorgulama işlemleri son derece pratik bir şekilde yapılabilirken, öncelikle sisteme üye olunması gereklilik arz ediyor. Vatandaş PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasında yer alan üye girişi kısmındaki ‘yeni üye’ seçeneği ile üyelik ekranına ulaşabiliyor.

Haberin Devamı

Burada ‘T.C. kimlik numarası’ ve ‘e-posta adresi’ ile birlikte yeni bir şifre bilgisini girerek, üyeliğini tamamlayabiliyor. Üyelik işlemlerinin ardından vatandaş, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak, HGS bakiye sorgulama yapabiliyor.

HGS sorgulama | HGS geçiş ihlali ve HGS bakiye sorgulama

HGS bakiye sorgulamayla HGS kart ve etiketindeki güncel durumu kolayca takip edebilmek mümkün hale geliyor. Herhangi bir durumda yapılan HGS ücretli geçiş gişelerindeki yasadışı geçişleri de yine bu ekranda kolaylıkla online HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi ile öğrenebilme imkanı bulunuyor.

Özellikle de vatandaşın PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasında kolaylıkla günün her saatinde, internete erişim sağlayabildiği her yerde yapabildiği online HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi için sisteme üye olunması zorunluluğu bulunmuyor. HGS geçiş ihlali sorgulama işlemlerini vatandaş, ‘Geçiş İhlali Sorgula’ penceresinden sadece araç plaka bilgisini girerek, gerçekleştirebiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!