HGS borç sorgulama işlemi nasıl yapılır? HGS bakiyesi nasıl öğrenilir?

Güncelleme Tarihi:

HGS borç sorgulama işlemi nasıl yapılır HGS bakiyesi nasıl öğrenilir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2019 15:26

Araç sahipleri HGS bakiye bilgilerini ve varsa ceza ödemelerini internetten nasıl yapmaları gerektiğini öğrenmek istiyorlar. HGS ile ilgili bir çok işlem hem bankaların online şubeleri tarafından hem de https://hgsmusteri.ptt.gov.tr/ adresinden yapılabiliyor. Peki HGS borç bakiyesi öğrenmek için hangi adım izlenmeli.. İşte HGS işlemleri hakkında detaylı bilgiler.

Haberin Devamı

HGS ceza sorgulama ekranı aracılığıyla Karayolları Genel Müdürlüğüne bağlı yollar, Avrasya Tüneli, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu, YSS Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu'nda meydana gelen ihlalli geçişler görüntülenebiliyor.

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ile köprü ve otoyollarda yaptıkları geçiş ihlallerini merak eden araç sahipleri, borç durumlarını internet üzerinden görüntülemek istiyor. Karayolları Genel Müdürlüğü'nün (KGM) sunduğu imkan aracılığıyla ihlal durumunda ödemelerini internet üzerinden gerçekleştirebilecek olan sürücüler, tarih ve saat bilgisini de öğrenebilecek. İşte, sadece plaka ile sorgulayabileceğiniz HGS bakiye ve geçiş bilgileri

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), Avrasya Tüneli, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu, Yavuz Sultan Selim Selim Köprüsü ile Kuzey Çevre Yolu geçiş ihlallerini tek bir sistem üzerinden sorgulayabilecek olan vatandaşlar, HGS geçiş bilgilerini yalnızca plaka bilgileri ile öğrenebilecek. 

Haberin Devamı

PLAKADAN CEZA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

E-DEVLET ARACILIĞIYLA PLAKADAN CEZA SORGULAMA NASIL YAPILIR?

1) e-Devlet Kapısı...http://www.turkiye.gov.tr adresine girerek, sayfanın üst kısmında bulunan “GirişYap” bağlantısına tıklayınız.

2) Kimlik Doğrulama Sistemi... Bağlantı sizi T.C. Kimlik Doğrulama Sistemi sayfasına yönlendirecektir. Bu aşamada adres satırında https://giris.turkiye.gov.tr yazdığından ve güvenli bağlantı simgesinin aktif olduğundan emin olunuz.

3) Kimlik Doğrulama Yöntemi... Kullanmak istediğiniz kimlik doğrulama yöntemine tıklayıp ekranda çıkan yönergeleri takip ederek sisteme giriş yapabilirsiniz.

4) Kullanmanız gereken hizmetin adı “Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama”dır. Hizmeti bulmak için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir.

Tarayıcınızın adres satırına https://www.turkiye.gov.tr/emniyet-arac-plakasina-yazilan-cezasorgulama yazarak ulaşabilirsiniz.

SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Site içi Arama kutusuna hizmet adının içinde geçen kelime veya kelimeleri yazıp arama tuşuna bastıktan sonra, gelen listedeki “Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama” bağlantısına tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Kurumlar bağlantısını kullanarak hizmeti sunan kurumun sayfasına erişebilirsiniz. Kurumun sayfasında “Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama” bağlantısına tıkladığınızda hizmete ulaşabilirsiniz.

5) Son bir yıl içerisinde adınıza tescilli araç plakasına yazılmış trafik cezası yoksa hizmet sayfasında “Son bir yıl içerisinde adınıza kayıtlı araç plakasına yazılan herhangi bir ceza bulunamadı.” açıklaması görüntülenecektir.

HGS borç sorgulama işlemi nasıl yapılır HGS bakiyesi nasıl öğrenilir

6) Son bir yıl içerisinde adınıza tescilli araç plakasına yazılan trafik cezası varsa Ceza Bilgileri tablosunda;
- T.C. Kimlik Numarası
- Aracın Plakası
- Cezanın Düzenlendiği İl
- Cezanın Düzenlendiği İlçe
- Ceza Tarihi
- Ceza Saati
- Ceza Tutarı (TL)
bilgileri görüntülenecektir. Tablodaki İşlem alanında yer alan “Detay” düğmesini kullanarak, trafik cezanızın detaylı bilgilerine erişebilirsiniz.

Haberin Devamı

HGS borç sorgulama işlemi nasıl yapılır HGS bakiyesi nasıl öğrenilir

7) Ceza bilgilerinin görüntülendiği tabloda “Detay” düğmesini kullanarak, Ceza Detay Bilgileri başlığı altında;
- T.C. Kimlik Numarası
- Aracın Plakası
- Tutanak Seri Sıra No
- Ceza Tutarı (TL)
- Cezanın Düzenlendiği İl
- Cezanın Düzenlendiği İlçe
- Cezanın Düzenlendiği Yer
- Ceza Tarihi
- Ceza Saati
- Ceza Maddeleri
bilgilerine erişebilirsiniz. Ekranda yer alan “Yazdır” düğmesini kullanarak sayfayı yazdırabilirsiniz.

HGS borç sorgulama işlemi nasıl yapılır HGS bakiyesi nasıl öğrenilir

BAKMADAN GEÇME!