HGS bakiye sorgulama ve plaka ile trafik ceza sorgulama!

Güncelleme Tarihi:

HGS bakiye sorgulama ve plaka ile trafik ceza sorgulama
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2016 14:37

HGS bakiye sorgulama işlemleri e-Devlet uygulaması ve PTT’nin internet adresinden gerçekleştiriliyor. Otomobil sahiplerinin köprü ve otoyollarda geçiş ihlalleri de öğrenilebiliyor. HGS bakiye sorgulama ve plaka ile trafik ceza sorgulama işlemleri nasıl yapılır? İşte detaylar…

Haberin Devamı

HGS otoyol ve köprülerden geçişleri hızlandırmak ve düzenlemek amacıyla hayata geçirilen HGS ile köprü ve otoyollardan geçiş yapabilmek için geçiş ücreti ödeniyor.  HGS sayesinde sürücüler köprü ve otoyol geçişi sırasında durmadan seri bir şekilde geçiş yapabiliyor. HGS sistemini kullanabilmek için PTT kurumlarından veya anlaşmalı bankalardan bir HGS hesabı açılmalıdır. Hesap açıldıktan sonra verilen çip aracın ön camına takılıyor ve HGS sisteminden kolayca geçiş yapılabiliyor. Otoyol ve köprülerden geçiş yapıldıktan sonra geçiş ücreti HGS bakiyesinden otomatik olarak düşer.

Geçiş yaptıktan sonra araca ait bakiye durumu mesaj ile bildiriliyor.  ayrıca HGS bakiye sorgulamaları PTT tarafından hizmete sunulan hgsmusteri.ptt.gov.tr adresinden, anlaşmalı bankalardan ve e-Devlet sistemi üzerinden de öğrenilebiliyor. HGS müşteri hizmetlerinin internet sitesinden HGS bakiye sorgulama işleminin yanı sıra HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi de gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

HGS BAKİYE SORGULAMA NASIL YAPILIR?

hgsmusteri.ptt.gov.tr adresine girildikten sonra ana sayfada yer alan müşteri hizmetleri giriş bölümü seçilmelidir. Sisteme daha önce üye olduysanız, açılan sayfaya e-posta adresi ve şifre ile giriş yapılabiliyor. Üyeliğiniz yok ise öncelikle üye olmanız gerekiyor. Üyelik alma işlemi için sol tarafta bulunan üye olun linki tıklanmalıdır. Üye kayıt sayfasına ilk olarak T.C. kimlik numaranız veya vergi kimlik numaranızla birlikte kullanmakta olduğunuz e-posta adresini girmeniz gerekiyor. Şifrenizi de belirledikten sonra güvenlik kodunu da girerek üyelik işlemi tamamlanıyor.

Üyelik işleminden sonra sisteme giriş yapılabiliyor. Giriş yaptıktan sonra HGS bakiye sorgulama işlemi ve HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi yapılabiliyor. Geçiş ihlali sorgulamak için bu sayfada bulunan geçiş ihlali sorgula bölümü seçilmelidir. Açılan sayfaya araç plaka numarası ve güvenlik kodu girilerek sorgulama işlemi gerçekleştiriliyor.

HGS bakiye yükleme işlemi, PTT kurumlarından veya anlaşmalı bankalardan yapılabildiği gibi internet üzerinden de gerçekleştirilebiliyor. İnternet sayfasına giriş yaptıktan sonra üye olmadan bakiye yükleyebilmek için ana sayfada yer alan üye olmadan bakiye yükleme seçeneğinin seçilmesi gerekiyor. Daha sonra plaka numarası, vergi numarası ve pasaport numarası girildikten sonra yükleme işlemi yapılabiliyor.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI SORGULAMA VE ÖDEME

Emniyet Genel Müdürlüğü trafik şubeye gidilerek gerçekleştirilen trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemi Emniyet Genel Müdürlüğü ve Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesi üzerinden de gerçekleştirilebiliyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün web sitesinden araç plakasına yazılan ceza sorgulama ve sürücü belgesine yazılan ceza sorgulama seçeneklerinden birisi ile sorgulama işlemi yapılabiliyor. İnternet sayfasına giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan trafik cezası ve otopark sorgulama seçeneği seçilmelidir.  Sorgulama yapılmak istenen kişinin T.C. kimlik numarası, adı, soyadı ve doğum tarihi açılan sayfaya girildikten sonra sorgulama seçeneğini seçerek sorgulama işlemi gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sayfasından ise motorlu taşıt sorgulaması ve kredi kartı ile ödeme sayfasına girilmesi gerekiyor. Sorgulama sayfasına girdikten sonra plaka bilgileri girilmelidir. Özel plaka kullananlar, bunu ayrıca belirtmek zorunda.  T.C. kimlik numarası veya vergi numarası,  tescil tarihi bilgileri de gün, ay, yıl biçiminde açılan sayfada belirtilen kısma girilmelidir. Bu işlemleri tamamladıktan sonra sorgulama ve ödeme işlemi yapılabiliyor...

HGS BAKİYE SORGULAMAK İÇİN TIKLA…

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMAK İÇİN TIKLA…

HGS BAKİYE YÜKLEMEK İÇİN TIKLA… 

BAKMADAN GEÇME!