HGS bakiye sorgulama işlemi e-Devlet'ten nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

HGS bakiye sorgulama işlemi e-Devletten nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2017 15:23

Araç sahipleri köprü ve otoyollarda kullandıkları HGS kartlarını sorgulamak için nasıl bir işlem gerçekleştirmeleri gerektiğini araştırıyorlar. HGS bakiye sorgulama işlemi en çok e-devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. Fakat buna alternatif olarak resmi işlem gerçekleştirebileceğiniz bir çok adreste mevcut. İşte HGS bakiye sorgulama hakkında merak edilenler

Haberin Devamı

HGS bakiye sorgulama ve HGS cezasının nasıl ödeneceğini merak eden yüz binlerce araç sahibi vatandaş konuyla alakalı araştırmalarını ve sorgulamalarını sürdürmeye devam ediyor. E-Devlet üzerinden HGS işlemlerini halletmek artık çok kolay. İşte, HGS bakiye sorgulama ve ceza ödeme işleminin ayrıntıları.

HGS bakiye sorgulama işlemi bir çok farklı resmi kanaldan yapılabiliyor. Bunlar; e-Devlet, PTT, telefon ve bankalar ile yapılabilir. Araç sahipleri HGS kartları için en çok tercih ettikleri seçenek olarak e-devlet'i görüyor. PTT ile HGS bakiye sorgulama; PTT resmi internet sitesinden yapılır. İnternet sitesine giriş yapıldıktan sonra, ‘’HGS bakiye sorgulama’’ bağlantısından, istenen bilgiler yazılarak sorgulama işlemi gerçekleştirilebilir. Telefon ile HGS bakiye sorgulaması; 444 1 778 ya da 0580 460 60 60 numaralı telefonlardan yapılabilir.

Haberin Devamı

HGS KARTI/ETİKETİ FARKLI ARAÇLARDA KULLANILABİLİR Mİ?

HGS, plakaya tanımlı tek hesap üzerinden ücretlendirme yapar. Bu nedenle de kartın/etiketin farklı araçlarda kullanılmasına izin verilmez. Aracını satan sürücüler ise PTT şubelerinden HGS kartlarını iptal ettirmelidir. İptal ettirilen kartta bulunan bakiyeler daha sonra yeni karta aktarılabilir.

HGS CEZA SORGULAMA NASIL YAPILIR?

HGS ceza sorgulama işlemi, PTT internet sitesinden ya da e-Devlet uygulamasından yapılabilir. PTT internet sitesinden sorgulama için, ptt.gov.tr internet sitesine girilir. Ana sayfada bulunan ‘’Geçiş İhlali Sorgula’’ bağlantısı kullanılarak HGS cezası sorgulanabilir. e-Devlet ile HGS cezası sorgulama için, turkiye.gov.tr internet sitesinden giriş yapılır. e-Hizmetler bağlantısından PTT Genel Müdürlüğü menüsüne girilir. ‘’Hızlı Geçiş İhlalli Geçiş Bilgileri Sorgulama’’ bağlantısı ile HGS cezası öğrenilebilir.

HGS KARTI BAŞKA ARAÇLARDA KULLANILABİLİR Mİ?

HGS kartları plakaya tanımlıdır. Plakaya tanımlı olduğu için de ücretlendirmeler plaka üzerinden yapılır. Bu nedenle HGS kartları başka araçlarda kullanılamaz. Araç sahipleri, araçlarını satmaları halinde HGS kartlarını iptal ettirebilirler. İptal edilen kart içerisinde kalan bakiye de PTT şubelerinden yeni karta aktarılabilir.

Haberin Devamı

HGS İLE İLGİLİ SORU VE SORUNLARDA NEREYE BAŞVURULMALIDIR?

HGS ile ilgili sorunlar için hgs@kgm.gov.tr e-mail adresine, 0 312 801 04 04-0 312 801 05 05-0 312 801 06 06 numaralı fakslara veya 0 850 460 60 60 Çağrı Merkezi numarasına başvurulması gerekmektedir. HGS ile ilgili ayrıntılı bilgiye ve HGS geçiş ihlal cezalarına,http://hgsmusteri.ptt.gov.tr adlı internet sayfasından ulaşılabilmektedir.

OGS-HGS'DEN KAÇAK GEÇİŞ YAPILMASI DURUMUNDA NE YAPILMALIDIR?

OGS sistemlerinden geçiş ihlali yapılması durumunda; geçiş ihlali yapılan plaka üzerine 15(on beş) gün içinde OGS veya HGS abonesi olunması veya mevcut OGS veya HGS hesaplarında geçiş için yeterli bakiyesi olması durumunda cezalı geçiş ücreti uygulanmamaktadır. HGS gişelerinden geçiş ihlali yapılması durumunda ise; geçiş yapılan plaka üzerine 15 (on beş) gün içinde HGS veya OGS abonesi olunması veya mevcut OGS veya HGS hesaplarında geçiş için yeterli bakiyesi olması durumunda cezalı geçiş ücreti uygulanmamaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!