Heykele sünnet

Güncelleme Tarihi:

Heykele sünnet
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 1998 00:00

Haberin Devamı

Cinsel organı büyük diye İzmir Belediye Başkanı Özfatura'nın yerinden kaldırttığı heykel, sünnet edilip, uzuvları küçültüldükten sonra yeniden yerine dikildi.

Kalçasındaki derin hatlar alınan, erkeklik organı traşlanarak ortadan kaldırılan ve üzerindeki sıkı tayt da dar pantolona dönüştürülen heykelin öyküsü geçen yıl başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İnciraltı'ndaki Gençlik Parkı'na yerleştirilmek üzere bir genç heykeli yaptırmak için harekete geçti. Ve Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Rasim Özgür'den milli duyguların da ifade edileceği bir gençlik heykeli yapılması istendi. Özgür ile 2 milyar liraya anlaşma yapıldı.

Burhan Özfatura: Organı çok büyük

Belediye yetkililerinin aceleciliği yüzünden apar topar bitirilen heykel, İnciraltı Rekreasyon Alanı'nda hazırlanan yere konuldu. Ancak bu alanda inceleme yapan Belediye Başkanı Burhan Özfatura, elinde bayrak tutan genç heykelinin cinsel organı ile kalçasının çok büyük ve belirgin yaptırıldığını öne sürerek kaldırılmasını istedi. Heykel Buca Gediz Atölye'sine kaldırılarak gözden uzak bir yere konuldu.

Belediyeci: Şekil önemli değil

Heykelinin bir kenarda tozlanmasına gözyummayan heykeltraş Rasim Özgür, belediyenin isteğiyle devreye girdi. Sonra da heykelin fazlalıklarını ortadan kaldırıp, giydiği taytı dar pantolona çevirdi. Özgür, düzenlemeyi istemediği halde yapmak zorunda kaldığını, üzgün olduğunu söyledi. Heykelin yeni halini İzmir Belediyesi yetkilileri çok beğendiler. Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Talat Şimdi, ‘‘Artık görüntüde hata yok. Zaten heykelin şekli değil, taşıdığı anlam önemli’’ dedi.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!