Hesaplardaki parası uçtu

Güncelleme Tarihi:

Hesaplardaki parası uçtu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2007 00:00

Para çekmek için gittiği ATM’de vadeli ve vadesiz hesaplarının boşaltıldığını gören arkeolog Meral Aksun soluğu savcılıkta aldı. Bankayı suçlayan Aksun, paralarının aktarıldığı 4 hesap sahibinden de şikáyetçi oldu.

ARKEOLOG Meral Aksun, yaklaşık 8 yıldır müşterisi olduğu bankanın İkitelli Şubesi’ndeki ATM’sinden üç gün önce para çekmek istediğinde gözlerine inanamadı. Bir süredir YTL ve yatırım fonu olarak yaptığı yaklaşık 8 bin 500 YTL’lik birikimin son kuruşuna kadar hesabından çekildiğini gören Meral Aksun, hemen banka şubesine ve genel müdürlüğüne dilekçe verdi. Savcılığa başvurarak, dolandırıcıların bulunmasını isteyen Aksun, mağduriyetini şöyle anlattı:

İsimler belirlendi

"Bankamın Başakşehir’deki şubesine 27 Eylül’de giderek kiracımın kiralarını yatırması için yeni bir hesap açtırdım. İşim bittiğinde şubedeki bankamatikten para çekmek istedim. Ancak 24 Eylül’de, Ataköy Atrium şubesindeki vadesiz ve yatırım hesabımda bulunan 105 YTL ile 62 bin 300 adet B tipi likit fonun ATM yoluyla bozdurulduğunu, yine aynı şubedeki kredili hesabımda bulunan bin 500 YTL’nin ATM vasıtasıyla tanımadığımız 4 ayrı hesaba aktarıldığını gördüm. Hesabımda kalan diğer paranın da aynı gün Küçükçekmece, Yenibosna, Avcılar ve Merter’den çekilerek 4 ayrı hesaba aktarıldığını gördüm." Meral Aksun, 4 ayrı hesabın sahibi olan Mehmet Zaim, Mümtaz Aslan, Meral Sadıko ve Muammer Türk’ten şikáyetçi oldu.

Parmak izimi bile silerim

Bu işlemlerin yapıldığı tarihte, bütün gün eşiyle birlikte Olivium’da alışverişte olduğunu vurgulayan Aksun, "İnternet bankacılığını kullanmıyorum, ATM’de de şifremi girdikten sonra tuşlardaki parmak izimi bile silerim. Nasıl dolandırıldığımı anlayamadım" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!