Hesap İş Bankası’nda davayı kazanırsa öderiz

Güncelleme Tarihi:

Hesap İş Bankası’nda davayı kazanırsa öderiz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2006 00:34

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın suçlamalarına CHP’den, "Dava sürüyor, para bankada bloke, davayı kazanırlarsa ödenecek" yanıtı geldi. CHP Grup Başkan Vekili Haluk Koç ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, Erdoğan’ı sert yanıtladı.

Koç, Erdoğan’ın kendisi hakkında "densiz ve edepsiz" suçlamasını yapmasına neden olan "kıvırtma" iddiasını yineleyerek, "Sayın Başbakan kaçmaya ve kıvırtmaya devam ediyor" dedi. Erdoğan’ın daha önce "buharlaşmış trilyonun hesabını veremeyen" bir siyasi çizgiden geldiğini, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ile AKP’li 3 milletvekilinin bu davada sanık durumunda olduğunu anımsatan Koç, şöyle konuştu:

İSPAT ETMEZSE MÜFTERİ

CHP, İş Bankası’nın bankacılık işlemlerinde yaptığı, yapacağı tasarrufların içinde değil. CHP, Atatürk’ün vasiyetinin gereği olarak, bu vasiyette kendisine verilen görevi yapıyor. Başbakan İş Bankası’nın CHP’de bir kuruşluk kaynağının kullanıldığını ispat etsin önünde özür dileyelim, eğer ispat edemezse müfteridir. Mal varlığının hesabını veremeyen başbakan hesap soramaz. Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu 12 Eylül 1980 sonrası Atatürk’ün kurduğu kurumlar olmaktan çok uzaklaşmıştır. Bu kurumlar CHP’ye karşı dava açarak kar payının kendilerine ödenmesini istediler. Dava Yargıtay’da. Para, İş Bankası’nda bloke bir hesapta tutulmaktadır. Eğer yargı ödenmesi konusunda karar verirse ödenecektir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!