Hero'ya çifte soruşturma

Güncelleme Tarihi:

Heroya çifte soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2017 00:56

Darbeci Gökhan Güçlü’nün Muğla’daki duruşmaya üzerinde İngilizce ‘Hero’ (Kahraman) yazan tişörtle getirilmesiyle ilgili Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı ve Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nce iki ayrı soruşturma yürütülüyor.

Haberin Devamı

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yapılan incelemede tişörtün cezaevi kantininden alınmadığı belirlendi. Savcılık, sanığa bir tişörtün de kız kardeşi tarafından kargo ile gönderildiğini ve tutanakla teslim alındığını belirledi. Adalet Bakanlığı ise inceleme kapsamında bir kontrolör görevlendirdi.

BAKANLIKTAN GENELGE
Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri (CTE) Genel Müdürlüğü benzer durumların yaşanmaması için tüm Ağır Ceza Cumhuriyet Başsavcılıkları’na bir genelge gönderdi. Genelge özetle şöyle: “Terör ve örgütlü suçlardan hükümlü ve tutuklulara verilen giyim eşyalarının üzerinde yabancı dilde (ürün markaları hariç) yazı bulunan ya da terörü övücü, davaları etkilemeye yönelik ve anlam olarak sakıncalı olduğu değerlendirilen giyim eşyalarının derhal toplatılması ve bundan sonra da verilmemesi, yakınları tarafından gönderilen bu nitelikteki eşyaların kurumlara alınmaması ile hükümlü ve tutukluların konu ile ilgili olarak bilgilendirilmesi...”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!