Herkesi yukarı çıkarıp yaktılar

Güncelleme Tarihi:

Herkesi yukarı çıkarıp yaktılar
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 1999 00:00

Haberin Devamı

PKK militanlarının, Göztepe Polis Karakolu ve itfaiye müfrezesine yaklaşık 500 metre uzaklıktaki Mavi Çarşı'ya dün saat 16.15'te geldiler.

Elleri poşetli, 18-20 yaşlarında üç kişi, kapıdan girdikten sonra başlarına siyah kar maskeleri geçirip, silahlarını çektiler. Alışveriş merkezinin güvenlik görevlilerinin bulunmaması nedeniyle herhangi bir direnmeyle karşılaşmayan militanlar, mağaza müdiresi Fevziye Şahinöz'ü çağırttılar. Şahinöz'ün gelmesi üzerine silahlarını çeken üç cani, ‘‘Burayı yakacağız. Üst kata çıkın’’ diye bağırdılar.

Giriş katında bulunan mağaza görevlileri ve müşterilerin üst katlara doğru kaçmasından hemen sonra teröristler, poşetlerdeki benzin şişelerini, merdivene ve mağazadaki giysilerin üzerine döktüler. Militanlar, fitillerini tutuşturdukları üç molotof kokteylini, benzin döktükleri noktalar ile parfüm reyonuna fırlattıktan sonra olay yerinden kaçtılar.

TERÖRİST AVI

Yeşil parka, kot pantolon ve lastik spor ayakkabı giyen, üçü de uzun boylu, 18-20 yaşlarında, ikisi sakallı, birinin saçları dökük saldırganların yakalanması için, polis İstanbulda terörist avı başlattı.

Alışverişe gittiler ceset torbasıyla çıktılar

Bakırköy ve Ataköy'deki bombalama olayının acısı bitmeden, dün de hain eller Kadıköy Göztepe'deki bir mağazaya molotofkokteyli attı. Çıkan yangında 13 günahsız vatandaş cayır cayır yanarak can verdi. Ölenlerin 11'ini mağaza çalışanı oluştururken, bayram alışverişi yapan 2 müşteri de can verenlerin arasındaydı. Hafta sonu tatili ve havanın güzel olmasından faydalanarak mağazaya alışveriş için giden iki kişi kendilerini bekleyen akibetten haberdar değillerdi. Mağazada alışveriş yaparken birden patlayan molotofkokteyllerin meydana getirdigi ateş ve dumanlar, binayı sardı. 2 talihsiz müşteri, saglam girdikleri mağazadan ancak ceset torbaları içinde çıkartıldı.

Siyah Doğan'la kaçtılar

Görgü tanıkları, saldırganların Mavi Çarşı'ya siyah bir Doğan SLX ile geldiklerini söylediler. Aynı tanıklar, ellerinde poşetler bulunan üç erkeğin mağazaya girdiğini, bir kadının ise otomobilde beklediğini belirttiler. Molotofkokteyllerini ateşe verdikten sonra binaya atarak kaçan saldırganların aynı araçla olay yerinden uzaklaştığı ifade edildi. Kundaklanan binanın yakınında bulunanlar, ard arda meydana gelen patlamalardan birinin çok şiddetli olduğunu vurguladılar.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!