Herkes gitti, geride bir tek muhtar kaldı

Güncelleme Tarihi:

Herkes gitti, geride bir tek muhtar kaldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2013 12:18

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bir süredir Kadifekale’de yürüttüğü kentsel dönüşüm projesinde bir mahalleden geriye bir tek muhtar kaldı.

Haberin Devamı

Heyelan tehlikesi altındaki Kadifekale’deki gecekondular yıkıldı, isteyenler Uzundere’deki modern konutlara taşındı. İstemeyenler ise kamulaştırma bedellerini alarak başka yere taşındı. İmariye Mahallesi ise yıkımdan en fazla nasibini alan mahalle oldu. Buradan yaklaşık 20 bin kişi, başka yerlere göçtü. Gecekonduların yıkıldığı bölge, hızla ağaçlandırılıp yeşil alana dönüştürüldü. Agora çevresindeki kamulaştırma çalışmaları sonrasında da çok sayıda iş yerinin ve konutun bulundu 920 sokağın büyük bölümü yıkıldı. Yıkılan alan tel örgülerle çevrilirken, sokağın tabelası ise yerinde kaldı.

Kentsel dönüşüm çalışmaları nedeniyle tamamı yıkılan İmariye Mahallesi’nden geriye sadece Mahalle Abdulaziz Turan kaldı. Turan, geçmişte bölgede 20 bin insanın yaşadığını belirterek, "Mahallemde oturan bir tek vatandaş kalmadı. Geride bir tek muhtar olarak ben kaldım. Göç eden vatandaşların gelen resmi evraklarının ulaştırılması, adresleri ve kendileri ile ilgili diğer işlemleri yapıyorum. Seçime kadar görevime devam edeceğim" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!