Her şey cennete yazılan bir mektupla başladı... #SomanınHayalleriVar

Güncelleme Tarihi:

Her şey cennete yazılan bir mektupla başladı... #SomanınHayalleriVar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2015 01:18

Somalı Betül'ün cennetteki babasına yazdığı mektubu Türkiye günlerce konuştu... THK küçük Betül’ün hayaline sahip çıktı. Peki ya Somalı diğer çocuklar? hurriyet.com.tr, Betül gibi babasını madende kaybeden Somalı çocuklara ulaştı. Kimi anlattı, kimi kağıda hayalini çizdi. Betül hayaline kavuştu, şimdi sıra Somalı babasız diğer çocukların hayallerinde...Türkiye'nin her köşesinden iyi insanlar duydu ve o hayallere destek yağmaya başladı. Peki size hayalinizi sorsalar ne cevap verirsiniz? 9 yaşındaki Burak'ın cevabı bizi ağlattı. Çünkü o Antalya'yı görmek, denize girmek ve kumsalda 4 yaşındaki kardeşi Berat ile kumdan kale yapmak istiyor.

Haberin Devamı

Her şey cennete yazılan bir mektupla başladı... 13 Mayıs 2014’te. Soma’da 301 maden işçisi, çalıştıkları kömür madeninde hayatını kaybetti.
Tam bir yıl sonra, 14 Mayıs 2014’te, bir çocuk, Soma’da babasının mezarının üzerine bir mektup bıraktı. 9 yaşındaki Betül Yüksel’in, madende şehit olan babası Ali Yüksel’e yazdığı mektubu bir gazeteci fark etti, fotoğrafını çekti. Hürriyet, mektubun izini sürdü. Şehit Ali Yüksel’in kızı Betül’ün, ikizi Furkan’ın hikâyelerine ulaştı.

Her şey cennete yazılan bir mektupla başladı... #SomanınHayalleriVar

9 yaşındaki Betül, maden şehidi babası Ali Yüksel’e yazıp mezarına bıraktığı mektubunda Tarçın’la da tanıştırmıştı: “Yeni köpeğim Tarçın’ı çok sevdiğini umuyorum.”

Haberin Devamı



TÜM TÜRKİYE'NİN HAYALİ OLDU

Belki konuşamıyorlardı babalarıyla. Koklayamıyorlardı onu. Ama iletişimi hiç kaybetmediler; Kimi zaman rüyalarında, kimi zaman dualarında. Kimi zaman da, "cennete yazılan" bir mektupta...
Küçük Betül'ün Soma'nın 1. yıldönümünde babasına yazıp, mezarına bıraktığı bir mektup, bir gazetecinin dikkatini çekti.
Ve Betül'ün hayalleri, bir anda Türkiye'nin de hayali oldu.

Her şey cennete yazılan bir mektupla başladı... #SomanınHayalleriVar

Soma'nın hayalleri var projesi, üç adımda tamamlanacak bir proje. Bugün başlattığımız, ilk 40 çocuğun hayallerini içeren ilk adımı oluşturuyor. Çocuklarımıza hayallerini sorduk, onlar da söylediler. İlerleyen günlerde, diğer çocukların hayallerini de sizlerle paylaşacağız. Ve bu hayalleri, tüm Türkiye'nin hayali haline getireceğiz. Sizler de, çocuklarımızın somut şekilde dile getirdikleri bu hayallerden bir ya da birkaç tanesini gerçekleştirmemize katkıda bulunabilirsiniz. Ayrıntılar için bizimle somaninhayallerivar@hurriyet.com.tr adresinden temasa geçebilirsiniz.

Betül pilot olmak istiyordu. Öyle yazmıştı mektubunda babasına.
Hürriyet, Türk Hava Kurumu'na ulaştı. Ve Betül, en büyük hayaline doğru bir adım attı.
Türk Hava Kurumu Başkanı Vacit Öktem bizzat Betül'ün annesiyle konuştu; “Betül’ün şartları pilotluk için uygun olursa, burslu olarak Türk Hava Kurumu Üniversitesinde pilot eğitimi aldıracağız. Ama önce uçmanın keyfini yaşaması için Eskişehir İnönü’de pilot elbisesi giydirip uçuracağız. Bunun için de annesiyle temasa geçeceğiz” dedi.

HÜRRİYET O ÇOCUKLARA ULAŞTI

Betül mektupla hayalini yazmıştı.
Ancak ya diğer Soma çocukları?
Hürriyet, Betül'ün mektubundan yola çıkarak, Soma faciasından doğrudan etkilenen çocuklara ulaşmaya başladı;
Gittik, Soma'da Betül gibi babasını madende kaybeden çocukların gelecek hayallerini dinledik. Geleceğe daha güvenle baksınlar, üzerlerindeki kömür karası bulutlar bir nebze aralansın istedik. Kimi anlattı, kimi konuşmak yerine eline kağıdı, boya kalemini alıp hayalini çizdi bize.

ŞİMDİ EN BÜYÜK ÖDEVİMİZ...

Onlardan süzülüp gelen sözcükler ve çizgiler şimdi en büyük ödevimiz.
Çünkü Soma'nın Hayalleri Var.
Bizimse onları gerçek kılmak için onlarla çarpan kalplerimiz...

Haberin Devamı

İŞTE SOMALI ÇOCUKLARIN HAYALLERİ

hurriyet.com.tr , Soma'nın çocuklarına tek tek ulaşmaya devam ediyor. Kimi "artık ben genç kız oldum" diyor, hayalinin bir genç kız odası olduğunu söylüyor.
Kiminin gönlünde ise, çok sevdiği gazeteci Yılmaz Özdil'le tanışmak yatıyor.
Evet, "Soma'nın hayalleri var" kampanyası devam ediyor.

ODASI OLSUN İSTİYOR

Aleyna 8 yaşında. Resim yapmayı çok seviyor. Hayallerini çiziyor resimlere. Öğretmen ya da avukat olmak istiyor. Bir odası olsun istiyor. Annesinin kendilerine cordoba rengi bir ranza aldığından habersiz olduğu için hayalinin ranzası, masası, dolabıyla bir oda takımı olduğunu söyledi.

"BİLGİSAYARIM OLSA DAHA İYİ ÇALIŞIRIM"

Emirhan 12 yaşında. Dersleri çok iyi. Makine Mühendisi olmayı hayal ediyor. "Dizüstü bir bilgisayarım olsa, daha iyi çalışırım" diyor.

Haberin Devamı

"FOTOĞRAF MAKİNEM OLSA..."

Sudenaz 8 yaşında. 3.sınıfı bitiriyor. En çok matematik ve hayat bilgisi derslerini seviyor. Öğretmen olmayı hayal ediyor. Fotoğraf çekmeyi seviyor "Bir fotoğraf makinem olsaydı, ne güzel fotoğraflar çekerdim" diyor. "Ne fotoğrafı çekeceksin?" diye soruyoruz. Tereddüt etmeden yanıtıyor; "Doğa fotoğrafları..."

"G.SARAY RENKLERİNDE BİSİKLET"

İbrahim Ethem 11 yaşında. Futbolcu olmak istiyor. Galatasaray taraftarı. Hayali de Galatasaray'ın renklerinde, Amortisörlü iki tekerlekli, büyük bisikleti olmasını istiyor

"DOKTOR KIYAFETLİ BEBEK"

Sude 6 yaşında. Büyüyünce doktor olmayı hayal ediyor. Doktor kıyafetli bir bebek istiyor. Ama bebeğiyle birlikte, kendisi de doktorluk yapacakmış. O yüzden "bir doktor önlüğüm ve steteskopum olsaydı, ne iyi olurdu" diyor.

Haberin Devamı

UZAKTAN KUMANDALI ARABA

Samet 13 yaşında. 6.sınıfta. En büyük hayali polis olmak. Bir de iki tekerlekli, büyük kırmızı bisiklet...
Samet'in 7 yaşındaki kardeşi İsmail, ağabeyinden eksik kalır mı? "Benim de" diyor; "Benim de hayalim bir bisiklet. Ama kırmızı olsun..."
4 yaşındaki en küçük kardeş Sedat'ın ise gözü bisiklette değil. Onun derdi arabalar. Hayalini sorunca, hiç tereddüt etmeden yanıtlıyor; "uzaktan kumandalı araba..."

KUMSALDA KUMDAN KALE YAPMAK İSTİYOR

Burak 9 yaşında. polis olmak istiyor. En büyük hayali Antalya'yı görmek. Ve elbette denize girmek...Kumsalda 4 yaşındaki kardeşi Berat ile kumdan kale yapmak istiyor.

HAYALİ DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR

Haberin Devamı

Derya 10 yaşında. Resim yapmayı, ders çalışmayı ve kitap okumayı çok seviyor. Öğretmen olmayı hayal ediyor. Hayali bir dizüstü bilgisayar...

"KARDEŞİM İÇİN PRENSES BEBEK İSTİYORUM"

Mustafa Kerem 6 yaşında. Gözü arabalardan başka bir şey görmüyor. Hayali de bir araba, Kırmızı akülü bir arabası olsun istiyor. Telefonla annesiyle konuşurken, bir anda ahizeyi kapıyor ve 3 yaşındaki kız kardeşi için de devreye giriyor "Ayşe Nisa'ya da bir prenses bebek istiyorum..."

"OKUL ÇANTASI VE BOYA SETLERİ HAYAL EDİYOR"

Deniz 6 yaşında sevimli bir kız çocuğu. Anasınıfına gidiyor.Eylül'de birinci sınıfa başlayacağı için çok heyecanlı. Doktor olmak istiyor. Resim yapmayı çok seviyor. Bir okul çantası ile boya setleri hayal ediyor.

3 TEKERLEKLİ BİSİKLET

Nazar'ın adını ve cıvıl cıvıl halini görünce "sana nazar değmesin" diyoruz. İkinci sınıf öğrencisi Nazar'ın hayali öğretmen olmak. Bir de dizüstü bilgisayar düşlüyor.
Kardeşi Gamze ise, 4 yaşında. Üç tekerlekli pembe süslü bir bisiklet hayal ediyor.

"ANTALYA'YI MERAK EDİYORUM"

Emrem 6 yaşında, birinci sınıfa gidiyor. Polis olmak istiyorum diyor. "Hayalin ne" diye sorunca, "Antalya'yı merak ediyorum diyor. Bir de akülü araba istiyor.

Elif 5 yaşında. Anasınıfına gidiyor. "Büyüyünce anne olmak istiyorum" diyor. Wings bebeklerine bayılıyor. Ama içlerinden en çok Bloom'u seviyor. Bloomlu örtüleri olan yatağı olsun istiyor. Ve tabi wings bebekleri de istiyor...

"PİLOT OLMAK İSTİYOR"

Enes 19 yaşında. Artık yetişkin bir delikanlı. Ancak büyümek, hayalleri olmasına engel değil. "Hayalim, pilot olmak" diyor. Biraz kederli bir sesle ekliyor; "Okuluna gidecek imkanım fırsatım olmadı..." diyor. Açık lisede okuyor. Sonrasında pilotluk okuluna devam ederse çok mutlu olacağını söylüyor.

Mehmet 11 yaşında. "bilgisayarım olmasını istiyorum" diyor.

17 yaşındaki Hüsniye İstanbul'u görmek istiyor. Bir de eğitimi için bir dizüstü bilgisayarı olmasını düşlüyor.

ANITKABİR'E GİTMEK

13 yaşındaki Şule'nin en büyük dileği Anıtkabir’e annesi ve ablasıyla gitmek. Ablası 15 yaşındaki Nadide ise şarjlı motosiklet diyor başka bir şey demiyor.

TAKIM ELBİSE

Havvanur 10 yaşında ve incili topuklu ayakkabı, askılı kabarık büyük gelinlik, prenses elbisesi ve Manga zeka oyunu istiyor.
Havvanur'un 12 yaşındaki ağabeyi Emirhan’ın ise takım elbise ve laptop hayallerini süslüyor



Her şey cennete yazılan bir mektupla başladı... #SomanınHayalleriVar

Sevcan 8 yaşında. Öğretmen olmak istiyor. Kiraz Mevsimi dizisini çok seviyor. Hayalini ise Öykü ile tanışmak süslüyor.
Kardeşi Sercan ise Şefkat Tepe dizisini çok seviyor ve oradaki Komutan gibi asker olmak istiyor. Resminde de o komutanın savaşını anlatıyor.

"TEST KİTAPLARIM OLSA... ÇALIŞIP DOKTOR OLACAĞIM"

Emine 12 yaşında. Avdan köyünde yaşıyor. Hayali doktor olmak. Ne istersin diye sorduğumuzda yanıtı çok net;
"Test kitapları istiyorum. Kendimi geliştirip, doktor olmak istiyorum..."

"HAYALİM, BABAMIN BURADA OLMASI..."

Dilan 9 yaşında. "Hayalin nedir?" sorumuza "Babam burada olsa daha iyi olurdu" yanıtını veriyor. Bir sessizlik oluyor. Biz bu kez, " "gerçekleştirebileceğimiz bir hayalin var mı?" diye soruyoruz. "Pembe bir bisiklet" diyor...

Dilara 7 yaşında. Doktor olmak istiyor. Hayali "kırılmayan bir bebek". Çünkü kardeşi Ali bütün bebeklerini kırıyormuş...

Mustafa 13 yaşında. Beşiktaşlı. Mimar olmayı hayal ediyor. Antalya’da deniz tatili yapmak istiyor.

Onur 8 yaşında. Futbolcu olmak istiyor. Soma’da Zafer Spor’da oynamaya başlamış bile. Antalya’ya tatile gitmek istiyor.

"FATİH PORTAKAL İLE TANIŞMAK İSTİYORUM..."

Ayşe 8 yaşında.Öğretmen olmak istiyor. Tanışmak istediği iki kişi var; Fatih Portakal ve Kiraz Mevsimi'nden Öykü...
Kardeşi Leyla 5 yaşında. "Ben de, ben de" diyor kısaca hayalini anlatmak için.
Ayşe ve Leyla'yla telefonu kapatıp, Fatih Portakal'a ulaştık.
Somalı çocukların dileğini duyduğunda, hemen aldı eline telefonu, Ayşe'yi aradı. Sadece Ayşe ile değil, kız kardeşi Leyla ile de konuştu. Dün akşam Fox Tv Ana Haber bülteninde, Ayşe ve Leyla'ya selam gönderdi. Sonrasında konuştuğumuz Ayşe ve Leyla sevinçten ağlıyorlardı...

Her şey cennete yazılan bir mektupla başladı... #SomanınHayalleriVar

KİRAZ MEVSİMİ'NİN ÖYKÜ'SÜ İLE DE BULUŞACAKLAR !

Kiraz Mevsimi'nin Öykü'sü, oyuncu Özge Şener'e de ulaştık. "Ne isterseniz yaparım" dedi telefonda bize. "İsterseniz Soma'ya giderim, isterseniz o minikleri burada, İstanbul'da ağırlarım..."
Şimdiden başladık İstanbul seyahatini ve "Öykü"'ye can veren Özge Şener'le Somalı çocukları buluşturma programını planlamaya.

Neslihan 13 yaşında. Öğretmen olmak istiyor. İstanbul’a gidip Kız Kulesini görmek istiyor.

Umut 16 yaşında. Hayalini sorduğumuzda, kesin bir sesle "Özel harekatçı olmak istiyorum" diyor. En büyük hayali Devlet Bahçeli ile tanışmak. Bir de Ülkü Ocakları Başkanı Olcay Kılavuz ile tanışmayı istiyor.

"ÖPÜYORUM CANIM..."

Melahat 7 yaşında. Hayalinin gelin-damatlı Barbie bebek ile kocaman bir ayıcık olduğunu söyledi bize. Bir de 31 numara "prenses ayakkabısı" ile "prenses elbisesi" istedi. Telefonu kapatırken de "öpüyorum canım" demeyi ihmal etmedi, tam bir prenses edasıyla.
Asmin 5 yaşında. Ablası gibi doktor olmayı hayal ediyor ve elbette o da bir prenses! Barbi bebek istiyor. 28 numara ayakkabı ve elbise de "Prenses elbisesi" demeyi ihmal etmeden.

Gizem 12 yaşında. Öğretmen olmak istiyor. Kitap okumayı çok seviyor. İstanbul’u görmeyi hayal ediyor. Bir de laptop’u olsun istiyor.

Furkan 7 yaşında. "Hayalin nedir?" diye sorduğumuzda “Babamın ölümüne neden olanlar hiç hapisten çıkmasın” yanıtını verdi. Futbolu çok seviyor. Messi gibi futbolcu olmayı hayal ediyor. Arabalı yatağı olsun istiyor.

Ali 5 yaşında. Hayali, arka tekerlekleri çıkabilen, kırmızı bir bisiklet...

Mehmet 17 yaşında. Meslek lisesinde muhasebe bölümünde okumasına karşın üniversitede hemşirelik eğitimi almak istiyor. Hayali ise Madrid’i görmek ve İspanyol futbolcularla tanışmak

"KOCAMAN BİR OYUANCAK AYICIK İSTİYORUM..."

Tuğba 5 yaşında; hayalleri kocaman; çünkü kocaman bir oyuncak ayıcık istiyor. Bir de barbie oyuncak evi.
Ablası Büşra ise 4. sınıfa gidiyor. Büyüyünece öğretmen olup çok güzel bir evde yaşamak istiyor. Şimdiki hayali ise Ankara’yı ve Samsun'u görmek; "19 Mayıs’la ilgili müzeler var. Gemi var. Anıtkabir’i gezmek istiyorum" diyor. Bir de tablet istiyor.

YİĞİT İTFAİYECİ, YAĞMUR DOKTOR

Her şey cennete yazılan bir mektupla başladı... #SomanınHayalleriVar

Yiğit 5 yaşında ve itfaiyeci olmak istiyor.
Yağmur, 4 yaşında. Doktor olmak istiyor.

MURAT DALKILIÇ İLE TANIŞMAK İSTİYOR
Hatice 16 yaşında. Dileği oyuncu Murat Dalkılıç ile tanışmak

Sıla 8 yaşında; Kiraz Mevsimi dizisini çok seviyor. Ve Öykü karakterine can veren Özge Şener ile tanışmak, İstanbul'u gezmek istiyor. "Büyüyünce Savcı olacağım" diyor ve ekliyor; "Savcı olacağım ve Babamın katillerini bulacağım..."

"TABLET SAHİBİ OLMAK"

Sıraç 7 yaşında. "Doktor olmak, özellikle çocuk doktoru olmak istiyorum. Hastaları iyileştirmek istiyorum" diyor. En büyük hayali ise bir tablet sahibi olmak.

EN BÜYÜK HAYALİ BURAK YILMAZ İLE TANIŞMAK

Her şey cennete yazılan bir mektupla başladı... #SomanınHayalleriVar

Arda 7 yaşında. Babası, fanatik bir Galatasaraylı olduğu için Arda Turan’dan esinlenerek oğluna onun adını koymuş. Babası gibi Galatasaraylı olan Arda’nın hayali ise futbolcu Burak Yılmaz ile tanışmak. Bir de bilgisayarı olsun istiyor.
Özge, 4 yaşında. Doktor ve öğretmen olmak istiyor. Utandığı için konuşmuyor. Ne istediğini söylemese de Abisi Arda’yı çok seviyor. Ondan ayrılmıyor.

"İSTANBUL'U GEZMEK İSTİYOR"

15 yaşındaki Nurcan ve 16 yaşındaki Ali Rıza kardeş. İlerde öğretmen olmak isteyen Nurcan'ın hayali, "annesi ve kardeşiyle İstanbul'u gezmek...."
16 yaşındaki Ali Rıza ise önce “Ne hayalimiz olacak yaşayıp gidiyoruz işte” diyor. Sonra tereddütlü bir sesle "belki..." diyor, sonunu getirmiyor. Israr ettiğimizde anlatıyor;
“Fotoğrafçılığa meraklıyım. Kursa da gittim ama profesyonel bir fotoğraf makinem yok. Hem bu yaz fotoğrafçıda çalışmaya da başlayacağım. Profesyonel bir makinem olursa çok mutlu olurum...”

"KABE'YE GİDİP BABAM İÇİN DUA EDEBİLSEM..."

Gökdeniz 9 yaşında. Hayali konusunda hiç tereddütü yok; "Suudi Arabistan’a, Kabe'ye gidip babam için dua etmek istiyorum" diyor.
Bir diğer hayali ise uçağa binmek.

Gökdeniz'in kardeşi Anıl ise tam bir araba tutkunu. Akülü arabası var. Bir de arabalı yatak odası ve çeşitli oyuncak arabalarla oynamayı hayal ediyor.

İSTANBUL BOĞAZI'NI GÖRMEK İSTİYOR

Her şey cennete yazılan bir mektupla başladı... #SomanınHayalleriVar

Üç kardeşin en büyüğü Pınar 14 yaşında. Doktor olmayı, bir de İstanbul Boğazı’nı görmeyi hayal ediyor.
Doğanay 13 yaşında. En büyük isteği futbolcu olmak. Futbol ile ilgili bir yaz okuluna, kursa gitmek istiyor.
Selinay 10 yaşında. Öğretmen olmak istiyor. Çizdiği resimde kendisi ile ablası ve abisinin ellerinde balonlar bulunuyor. Yanındaki küçükler ise öğrencileriymiş. Ne istediğine karar veremediği için dileğini sonra alacağız. Bugün aradık ama okuldaymış.


"BİR ÇALIŞMA MASASI, BİR DE ŞARJLI BİSİKLET..."

Döne 14 yaşında, kız kardeşi Serpil ise 13. Küçük kardeşleri 3 yaşındaki Salih Efe ve anneleriyle aynı yatakta yatıyorlar. Bu yüzden de bazalı, ayrı ayrı yataklı, çalışma masası da olan yatak odası takımı hayal ediyorlar.
Bir de ekliyorlar; “Dizüstü bilgisayar ile şarjlı bisiklet de olur mu?”

MAKET KURSU İÇİNDE KALDI

Her şey cennete yazılan bir mektupla başladı... #SomanınHayalleriVar

Dört erkek kardeşin en büyüğü Emre, 13 yaşında. Futbol tutkunu, Beşiktaşlı. Futbolcu olmak istiyor.

Eren ise 10 yaşında. Maket kursuna başlamış ama bir gün kurs saatini şaşırdığı için öğretmen kursu bitirmesine izin vermemiş. İçinde kalmış. El becerilerine yatkın. Maket uçak, arabalar ya da buna benzer bir kursa gitmeyi hayal ediyor. Bir de Beşiktaş örtüleri olan arabalı bir yatak istiyor.
Merdan 8 yaşında. Polis olmak istiyor. Özellikle de Yunus polisleri çok seviyor.
Rüzgar 5 yaşında çok utangaç. Okula gideceğim, resim yapacağım, diyor. Resim yapmayı çok istiyor.

SÜPERKAHRAMAN OLMAK İSTİYOR

Her şey cennete yazılan bir mektupla başladı... #SomanınHayalleriVar

Mahmut, 6 yaşında. Süper kahramanları seviyor. Özellikle de Süpermen’i. Mahmut tıpkı bir süper kahraman gibi itfaiyeci olup insanları yangından kurtarmayı hayal ediyor. Bir de Ankara’yı görmeyi çok istiyor
Engin 3 yaşında. O da abisi gibi süper kahraman olmak istiyor.

"FENERBAHÇELİ FUTBOLCULARLA TANIŞMAK İSTİYORUM..."

Ata 4.sınıfta okuyor. Futbolcu olmak istiyor. Fenerbahçeli. İstanbul’da futbolcularla tanışmak istiyor. "bir de formam olsa, iyi olur" diyor.

KIZ KULESİ HAYALLERİNİ SÜSLÜYOR

Her şey cennete yazılan bir mektupla başladı... #SomanınHayalleriVar

Cafer 10 yaşında. Çok utangaç. Pek konuşmak istemiyor. En büyük hayali ise avukat olmak.
Kardeşi Arzu ise 8 yaşında çok iddialı bir çocuk. Okul birincisi. Öğretmeninin göz bebeği. 2.sınıfta okuyor. Savcı olmak istiyor. Abisi Cafer ile İstanbul’u özellikle de Kız Kulesini görmek istiyor.

KILIÇDAROĞLU İLE TANIŞMAK İSTİYOR

Onurcan bu yıl liseye başlayacak. Hayali komutan olmak. Çünkü Babaannesi ona hep, “benim oğlum komutan olacak” diyormuş. Bir dileği daha var; televizyonlarda hep gördüğü ve sevdiği Kemal Kılıçdaroğlu ile tanışmak.

O BİR PRENSES OLDUĞUNU HAYAL EDİYOR

Her şey cennete yazılan bir mektupla başladı... #SomanınHayalleriVar

Yağmur Günaydın, 8 yaşında. Çok yaratıcı. Kesip biçip yapıştırıp bir şeyler yapmayı seviyor. Bu kimi zaman bir fotoğraf çerçevesi kimi zaman bir biblo oluyor. Kendisini prenses gibi hissediyor. Prensesli bir odası olsun istiyor.

"ANNEMİZLE TATİL...."

Büşra 18, Şeyma 15 yaşında iki kardeş. Savaştepe'de yaşıyorlar. Anneleriyle tatile gitmek istiyorlar...

Nazmiye, doktor olmak istiyor. üç yaşında ikiz kardeşleri var; Sakine ve Mustafa. İkizlerin hayali, hayvanat bahçesine gitmek..

SNEIJDER'İN İMZALI FORMASI...

Her şey cennete yazılan bir mektupla başladı... #SomanınHayalleriVar

Basri 7 yaşında. Galatasaraylı. Futbolu çok seviyor. Hayali Sneijder ile tanışmayı hayal ediyor. İmzalı bir forması olmasını istiyor. Ablası Yağmur ile hem denizi hem hayvanat bahçesini görmek istiyor.

ONUN HAYALİ FRANSA’YI GÖRMEK…

Her şey cennete yazılan bir mektupla başladı... #SomanınHayalleriVar

Sıla 10 yaşında 4.sınıf öğrencisi. Okuduğu Şehit madenci şiiri tıklanma rekoru kırmış Savaştepe’de. Büyüdüğünde çok iyi bir öğretmen olmak istiyor; çocukları bilgilendirmek için. Fransa’yı görmek ise en büyük hayali.

"HAYALİM AŞÇILIK EĞİTİMİ ALMAK..."

Enes 15 yaşında. Lise birinci sınıfta. Aşçı olmak istiyor.
Hayali, bir otelde aşçılık stajı yapmak. Ardından da dünya çapında bir aşçı olabilmek için gerekli eğitimi almak.

"TEK HEDEFİM VAR, HAKİM OLACAĞIM"

Her şey cennete yazılan bir mektupla başladı... #SomanınHayalleriVar

Sami 12 yaşında. Çok başarılı bir öğrenci. “Tek hedefim var: Hakim olacağım. Böylece babamın katilleri gibilere gereken cezaları vereceğim” diyor. İyi okulları kazanabilmek için özel okulda okumak istiyor. Savaştepe’nin imkanları çok sınırlı, diyor. İstanbul’un denizini görmek ve uçağa binmek istiyor.

İSTANBUL, KAPADOKYA VE KORE

Her şey cennete yazılan bir mektupla başladı... #SomanınHayalleriVar

Merve 16 yaşında. Sağlık Meslek Lisesinde okuyor. Hemşire olmak istiyor. İstanbul, Kapadokya, Mardin ve Kore’yi görmeyi hayal ediyor. Ama en çok da Kapadokya’ya gidip, balona binmek istiyor.

SOĞUK OLDUĞU İÇİN GİREMEDİ... DENİZE GİTMEK İSTİYOR

Her şey cennete yazılan bir mektupla başladı... #SomanınHayalleriVar

Hilal 7 yaşında. Öğretmen olmak istiyor. Geçen yıl Antalya’ya götürmüşler, denizi görmüş. Ama hava soğuk olduğu için girememiş. O nedenle denize girmek istiyor. Hayallerini ise uçağa binmek süslüyor.
Yusuf Aras, 3 yaşında. Ablasıyla birlikte tatile gitmek istiyor.

O BİR MUCİT, YENİ İCATLAR İÇİN KURS ARIYOR

Her şey cennete yazılan bir mektupla başladı... #SomanınHayalleriVar

Anıl 16 yaşında süper bir delikanlı. Mucit. Meslek Lisesi elektrik elektronik bölümü öğrencisi. UNİCEF’in “Soma’da Çocuk Olmak” Projesi’nde Soma’daki tüm çocukları temsilen katılmış. Çok güzel konuşuyor. Teknolojiye büyük ilgi duyuyor. Küçüklüğünden beri bütün oyuncakları parçalayıp, yeni makinelere dönüştürüyor. Küçük motorlarla, yük kaldıran sistemler tasarlıyor. Çok sayıda buluşu var. Elektrik mühendisi olmak istiyor. Teknolojiyle ilgili kamplara, kurslara, projelere katılmayı hayal ediyor.

ÇİKOLATA MÜZESİ VE ANITKABİR...

Her şey cennete yazılan bir mektupla başladı... #SomanınHayalleriVar

Üç kardeşin en büyüğü Fatmagül 9 yaşında. Babası hep gülsün, diye adını Fatmagül koymuş. İstanbul’da çikolata müzesi ile Ankara’da Anıtkabir’i görmeyi çok istiyor.
Fettullah 6 yaşında. Uçaklara meraklı, pilot olmayı çok istiyor. Uçmak en büyük hayali.
Ferhat, 4 yaşında. Abisi ve ablasıyla birlikte gezmek istiyor.

KİTAP OKUMAYI ÇOK SEVİYOR

Her şey cennete yazılan bir mektupla başladı... #SomanınHayalleriVar

Yıldızhan 12 yaşında. Küçüklüğünden beri çocuk doktoru olmak istiyor. Kitap okumayı çok seviyor. Dersleri süper. İstanbul’u görmeyi hayal ediyor.


İSTANBUL'U GÖRMEK EN BÜYÜK HAYALİ

Her şey cennete yazılan bir mektupla başladı... #SomanınHayalleriVar

Neslihan 12 yaşında. Anasınıfı öğretmeni olmak istiyor. Resim yapmayı çok seviyor. En büyük hayali İstanbul’u görmek.

Hakan Ömer, iki yaşında. Hayvanları çok seviyor. Annesi oğlunu İzmir’deki hayvanat bahçesine götürmek, denizi göstermek istiyor.
İbrahim 9 yaşında. Lunaparka, oyun alanlarına meraklı. Abisiyle birlikte bir eğlence parkına gitmek istiyor.
Gülten 7 yaşında. En büyük hayali jimnastikçi olmak. Amuda kalkar, taklalar atarmış. Babasına da hep söylermiş jimnastikçi olacağını. Bir jimnastik kursuna gitmek istiyor.
Eren 5 yaşında. Örümcek adamı çok seviyor. Kreşe gitmek istiyor.
Duygu 13 yaşında. Fanatik Galatasaraylı. Kardeşiyle birlikte İstanbul’a gidip futbolcularla tanışmak istiyor.
Emirhan 8 yaşında. Ablasıyla birlikte İstanbul’da Galatasaraylı futbolcularla tanışmayı hayal ediyor.
Selim 3 yaşında. Anne öğretmen olduğu için yaşıtlarına göre ilerde. Osmanlı padişahlarına büyük merak duyuyor. Mehteran kostümü bile var. Annesi oğlunu İstanbul’da çocuklar için açılan Osmanlı ağırlıklı sergiye götürmek istiyor.
Rümeysa 8 yaşında. Çanakkale’yi görmek istiyor.
Mustafacan 5 yaşında. Polis olmak istiyor. Ablası Meryem ile birlikte Çanakkale’ye gitmek istiyor.

RONALDO İLE TANIŞMAYI HAYAL EDİYOR

Buğra 9 yaşında. Ronaldo ile tanışmak istiyor. Portekiz Milli Takımı'nın ve Real Madrid'in vazgeçilmezi olan Cristiano Ronaldo, 81 milyon takipçili resmi Facebook hesabından Soma'daki maden faciasıyla ilgili bir mesaj paylaşmıştı. "Kalbim, Soma'da hayatını kaybeden madencilerin aileleriyle... Dualarım da hala içerde olup kurtarılmayı bekleyen işçilerle..." yazan Ronaldo’nun bu mesajı hem ulusal hem de Soma medyasında geniş yer bulmuş, televizyonlara haber olmuştu. Bu mesajdan etkilenen Buğra yıldız futbolcu ile tanışmayı çok istiyor.

BETÜL PİLOT OLMAK İSTİYOR

Her şey cennete yazılan bir mektupla başladı... #SomanınHayalleriVar

Kampanyamızı başlatmamıza vesile olan Betül, 9 yaşında. Pilot olmak istiyor. Uçmayı çok seviyor.

ONLARIN HAYALİ ASTRONOT OLMAK

Her şey cennete yazılan bir mektupla başladı... #SomanınHayalleriVar

Furkan , Betül’ün ikizi. 9 yaşında. Onun hayallerini ise astronot olmak süslüyor.

Her şey bu mektupla başladı...

Her şey cennete yazılan bir mektupla başladı... #SomanınHayalleriVar

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!