Her kürtaj için 4 yıl hapis cezası istemi

Güncelleme Tarihi:

Her kürtaj için 4 yıl hapis cezası istemi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2009 22:06

BURSA’da, gebelik süresi 10 haftayı geçmiş yaşları 14 ile 30 arasında değişen kadınlara kürtaj yaptıkları iddia edilen tutuklu sanık 74 yaşındaki Kadın Doğum Uzmanı Ali Müftüoğlu ile kefaletle serbest bırakılan emekli hemşire 49 yaşındaki Hatice Dalfidan hakkında, yapılan her kürtaj için 4’er yıl olmak üzere toplam 60'ar yıl hapis cezası isteniyor.

Bursa Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri, gebelikleri 10 haftayı geçen kadınlara kürtaj yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Ekipler, Kadın Doğum Uzmanı Ali Müftüoğlu ile yanında çalıştırdığı emekli hemşire Hatice Dalfidan ve sekreteri 43 yaşındaki Sevinç Öztürk’ü teknik takibe aldı. Aralarında küçük yaştaki çocukların da bulunduğu kadınlara para karşılığı kürtaj yaptığı bilgisine ulaşan ekipler, geçtiğimiz 7 Temmuz'da operasyon için harekete geçti.

Jandarma ekiplerinin Merkez Osmangazi ve Nilüfer ile İnegöl, Orhangazi ve Kestel ilçelerinde yaptıkları baskınlarda Doktor Ali Müftüoğlu ile emekli hemşire Hatice Dalfidan ve sekreteri Sevinç Öztürk gözaltına alındı. Şüphelilerin, kendi aralarında yaptıkları telefon konuşmalarında ise, kızlık zarı için ‘Düğme’, kürtaj için ‘Tül perde’ gibi şifreli kelimeler kullandıkları belirlendi. İfadeleri alınan şüphelilerden Sevinç Öztürk savcılıkça, Hatice Dalfidan ise 2 bin TL kefalet karşılığı mahkemece serbest bırakılmış, Doktor Ali Müftüoğlu ise tutuklanmıştı.

Soruşturmayı tamamlayan Bursa Cumhuriyet Savcılığı, ‘izinsiz kürtaj yapmak’ suçundan, doktor Ali Müftüoğlu ile hemşire Hatice Dalfidan için kürtaj yaptıkları 14 şikayetçi için toplam 56'şar, ‘Çıkar örgütü kurmak’ suçundan da 4'er yıl olmak üzere toplam 60'ar yıl hapis cezası istedi. Sekreter Sevinç Öztürk hakkında ise üç kürtaja aracılık yaptığı için 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Sanıkların yargılanmalarına önümüzdeki günlerde ağır ceza mahkemesinde başlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!