Her ile Kablo TV

Güncelleme Tarihi:

Her ile Kablo TV
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 1997 00:00

Haberin Devamı

Gelecek yıl bütün iller, Kablo TV şebekesine bağlanacak. Türk Telekom Genel Müdürü Cengiz Bulut, şu anda 9 ile Kablo TV hizmeti verildiğini belirterek, ‘‘Ekim başında 11 il ve ilçeleri de Kablo TV'den yararlanacak. Bu ay sonunda ihaleye çıkacağız’’ dedi. Bulut, 1998'in ikinci yarısında ise Türkiye'nin bütün illerinin Kablo TV'yi kullanacağını kaydetti.

Türk Telekom Genel Müdürü Cengiz Bulut, gelecek yıl bütün illerin Kablo TV şebekesine bağlanacağını bildirdi. Bulut, bu ay sonunda, Kablo TV'si olmayan bütün illerin şebekeye bağlanması için ihaleye çıkacaklarını belirterek, ‘‘1998 yılının ikinci yarısında Türkiye'nin bütün illerinde Kablo TV hizmetleri verilir hale gelecek’’ dedi.

Şu anda Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Bursa, Kayseri, Konya, Antalya ve Gaziantep'te Kablo TV hizmeti verildiğini kaydeden Bulut, bu 9 kente Eylül sonu, Ekim başından itibaren 11 yeni il ve ilçelerinin de ekleneceğini kaydetti.

Adapazarı, Balıkesir, Bandırma, Eskişehir, Denizli, Erzurum, İzmit, Gölcük, Körfez, Gebze, Mersin, Tarsus, Samsun, Tekirdağ, Çerkezköy, Çorlu, Yalova, Çınarcık, Çiftlikköy, Zonguldak, Karadeniz Ereğlisi ve Alaplı'da en son teknolojiye uygun Kablo TV hizmeti sunulacağını belirten Bulut, şunları söyledi:

‘‘Bu 11 il ve ilçelerinde verilecek hizmetler, adreslenebilir özellik taşıyor. Şu anda Kablo TV hizmeti verilen 9 ildeki şebekelerde eski teknoloji kullanıldığı için buradan bir yayın verildiğinde bu yayın her aboneye gidiyor. Oysa 11 il ve ilçelerinde uygulanacak adreslenebilir teknolojide istediğiniz yayını, istediğiniz aboneye gönderebiliyorsunuz. Örneğin, 20 kanallık bir standart paketiniz oluyor, isterseniz sadece onu alıyorsunuz. İsterseniz ayrıca listeden seçiyorsunuz. Her Kablo TV abonesinin, seyrettiği yayınları kendi zevkine göre ayarlama imkanı oluyor.’’

Eski teknolojiyi kullanan 9 il ile ilgili ihale çerçevesinde, yıl sonu veya 1998 başına kadar bu illerin altyapısını da yeni teknolojiye göre tadil edeceklerini kaydeden Bulut, şöyle konuştu:

‘‘Aynı zamanda bunların kalan kapasitesini de artırarak genişletmeye başlıyoruz. Dolayısıyla Ekim ayından itibaren Kablo TV hizmeti verilen il sayısı 20'ye çıkmış olacak.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!