Her eve İnternet

Güncelleme Tarihi:

Her eve İnternet
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 1997 00:00

Haberin Devamı

Vestel'in yeni ürünü standart TV üzerinden İnternet bağlantısı sağlıyor

İnternet'e bağlanmak isteyen ancak alımgüçleri bilgisayar satın almaya yetmeyenler için yeni bir devir başlıyor. Vestel tarafından Eylül ayında üretilmeye başlanan, standart televizyonlar aracılığıyla İnternet bağlantısı sağlayan İnternet TV'ler Aralık ayında piyasaya sürülecek.

300 dolar civarında bir fiyatla piyasaya sürülmesi beklenen İnternetTV, her çeşit televizyona bağlanabilen kutu şeklinde bir alet. Bilgisayar satın almadan ekonomik yoldan İnternet'e bağlanmak isteyen kullanıcılar, İnternetTV kutusunu mevcut televizyonları ve mevcut telefon hatlarıyla kullanabilecekler. İnternetTV kullanıcıları, İnternet erişim aboneliğini Vestel'den alabilecekleri gibi herhangi bir İnternet Erişim Şirketi'ne de abone olabilecekler ya da eski aboneliklerini sürdürebilecekler.

Vestel ve Sun'ın ortak çalışmasının ürünü olan İnternetTV kutularının, önümüzdeki yıl içerisinde televizyonların içinde hazır kurulu olarak satılması da planlanıyor.

Aralık ayında piyasaya sürülecek olan İnternetTV'ler ise, kullanıcıların fişe takıp çalıştırabileceği kadar kolay kullanıma sahip olacaklar. Uzaktan kumanda ve klavye ile kullanılan İnternetTV açıldığında, ekranına İnternetTV'ye özel bir sayfa geliyor. Bu sayfada kullanıcıya daha önce gelmiş olan e-posta mesajları yer alıyor ve kullanıcı İnternet bağlantısı kurmaksızın yeni mesajlar yazıp, bunları İnternet bağlantısı kurulduğunda gönderebiliyor.

İnternetTV'de yine bu alet için özel olarak hazırlanmış bir İnternet seyir yazılımı kullanılıyor. HTML 3.2 standartlarındaki yazılım tablo, JPEG, GIF, hareketli GIF, çerçeve ve ses dosyalarını destekliyor. Özel seyir yazılımının bir başka özelliği ise İnternet sayfalarını televizyon ekranına göre uyarlaması.

Vestel İnternet TV'de kullanılan yazılımlar, Ağ sayfalarında kullanılan standartlar değiştikçe yenilenebiliyor. İnternetTV, 1998 başından itibaren Java temelli uygulamaları ve RealAudio ses dosyalarını da desteklemeye başlayacak.

Eylül ayında üretime başlayan Vestel'in ardından, Escort ve Beko firmaları da kendi İnternetTV modellerini üreteceklerini açıkladılar.

Vestel İnternet TV

Mikro

işlemci

MPC860

PowerPC

Motorola

Bellek

4 MB Flash

4 MB DRAM

4 MB ROM

Modem

33.6 Kbps dahili

Diğer

Standart telefon hattı, uzaktan kumanda, kablolu ya da opsiyonel kablosuz klavye, opsiyonel yazıcı çıkışı, HTML 3.2 uyumlu İnternet seyir yazılımı, SMTP/POP3 Mime destekli e-posta yazılımı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!