Hem kusursuz hem de edepsiz

Güncelleme Tarihi:

Hem kusursuz hem de edepsiz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 1999 00:00

Haberin Devamı

Siz bu satırları okuduğunuzda onlar çoktan tası tarağı toplayıp buradan uzaklaşmış olacaklar. Biz bu satırları yazdığı-mızdaysa, Garbage ve güzeller güzeli solistleri Shirley Manson ile yeni karşılaşmıştık. Mutlu ve gururluyduk. Uzun zamandır beklediğimiz Park Orman'daki Garbage konserinin başlamasına da tam dört saat vardı!

Peşinen söyleyelim bu yazı Garbage değil, şantözleri Shirley Manson hakkında. Ama grubun elekrotonik pop söyleyen bir rock grubu olduğunu, 1995 yılında kurulduğunu, ‘‘Garbage’’ ve ‘‘Version 2.0’’ adlı çok başarılı iki albümleri bulunduğunu ve çok iyi müzik yaptıklarını belirtmekte sakınca yok.

İlk kez geldikleri İstanbul'da sadece iki gün konaklayacak grup, tam 15 (yazıyla onbeş!) aydır turnede. Brad Pitt'in milyonlarca hayranlarından sadece biri olduğu Garbage'ın arkasındaki üç adam rock dünyasının saygın isimlerinden. Ama Garbage denince hemen akla sahnede küçük elbiseler giymeye meraklı solistleri Shirley Manson geliyor. New York'taki konserlerine Madonna'nın geldiği duyunca eli ayağı birbirine karışan Shirley Manson. Bu kızıl saçlı afet sürekli birtakım dergilere kapak oluyor, giyim ve makyaj tarzı taklit ediliyor. Saçlarının gerçek kızıl olup olmadığı, sevgililerinin üstüne işeyip işemediği tartışılıyor.

GERÇEK KIZIL

Basın toplantısında yakından görüp iyice süzdüğümüz, ölçüp biçtiğimiz İskoçyalı Shirley Manson'ın 32 yaşında olduğu söyleniyor ama katiyen 25'ten fazla göstermiyor. Hakikaten ince ve uzun. Simsiyah giyinmiş, saçlarını sımsıkı toplayıp atkuyruğu yapmış. Muhtemelen gerçek kızıl. Dudaklarından eksik etmediği kırmızı rujuyla gülümseyerek konuşuyor. Konuşma sesi boğuk ve seksi. Teni inanılmayacak kadar beyaz, şeffaf gibi.

Beş yıl öncesine kadar Edinburg'ta işsizlik parasıyla geçinmeye çalışan Shirley, şarkıcılıktan ev kadınlığına geçmiş bir anneyle genetikçi bir babanın üç kızından ortancası. Babası halen meşhur koyun Dolly'yi kopyalayan üniversitede çalışmakta.

AĞZI ÇOK BOZUK

Shirley'nin çocukluğu ve ilk gençliği ablası ve kızkardeşini deli gibi kıskanmakla geçmiş. Bu yüzden okulu bırakmış, içkiye, oğlanlara ve uyuşturucuya sardırmış. On beş yaşına kadar ağzını her açtığında sürekli yalan söylüyormuş. Şimde de ağzını her açtığında küfrediyor. Yani kusursuz bir edepsiz kız. Tam beş yıl boyunca nefret ettiği bir işte çalışmış. Ne iş yapmış biliyor musunuz? ‘‘Miss Selfridge’’ adlı kaknem bir giyim mağazasında tezgahtarlık. Üstelik diğer kızlarla bir olup mağazadan mal aşırıyorlarmış. Bütün afetler gibi genç kızken kendini çok çirkin buluyormuş. Anlayacağınız hem Cinderella hem Çirkin Ördek Yavrusu hikayesi. Öteki hemşehrileri gibi cimri olduğu söyleniyor, bu yüzden First Class uçmaktan nefret ediyor. İstanbul'a gelir gelmez şehre her gelen rock starın yaptığı gibi Sultanahmet'i ziyaret etmiş, Kapalıçarşı'ya uğramış. Turnelerde hiç kapris yapmadığı ve özel istekte bulunmadığı söyleniyor. Garbage'ın diğer üyeleriyle çok iyi anlaşıyor, tek sorunu konser öncesi biraz gergin olması.

Shirley'nin gönül işlerinin ne durumda olduğunu merak edenler de vardır mutlaka. Yaklaşık iki yıldır kukla yapımcısı ve heykeltıraş Eddie Farrell ile evli olduğunu sanıyorduk, dedikodulara göre ayrılmışlar. Ne diyelim, iflah olmaz erkek hayranlarının gözü aydın!

‘Kötü kızlar daha iyi sevişir’

Shirley Manson, tam dilinin kemiği yok denen türden bir rock yıldızı. Manson'un İngiliz müzik dergisi Q'nun mart sayısında yayınlanan röportajından bölümler aktarıyoruz...

Müziğe tabii ki seks için girdim. Bunu reddedecek müzisyen sayısı çok azdır. Aktif bir müzisyen olmak hem erkekler hem de kadınlar için müthiş bir afrodizyaktır...

Kimi zaman ben de bir çizgi roman kahramanına dönüştüğümü düşünüyorum. İnsanların beni bu noktada seksi bulmaları hoşuma gitmiyor. Bakın bana, alev gibi, seksi veya köle bir kadın değilim. Kendini geleneksel, boyun eğen kadın olarak görmeyen kadınların hep dominant oldukları düşünülür. Erkeklerin hepsi açık bir şekilde benden korkuyor. Bunun için bir çaba göstermiyorum. İnsanlar saldırgan olduğumu düşünüyorlar ve bu nedenle zor kadın olarak gözüküyorum. Ama bir yandan ruj sürüyorum ve mini etek giyiyorum. İkisiyle birden evlenilemez diye düşünüyorlar. Ama yine de herkes biliyor ki; kötü kızlar daha iyi sevişir.

Kendimi çekici bulmuyorum. Ve nedenini de bilmiyorum. Eğer birileri bunu açıklayabiliyorsa, yalvarıyorum buyursun açıklasın. Veya bana bir ilaç bulun ve beni tedavi edin...

Gruptan biriyle yatma durumum olsa kesinlikle Steve'le yatardım. Arada bir bana masaj yapıyor ve çok iyi geliyor. Karısı Cindy'yle de arkadaşım zaten. Cindy de yatağın kenarında durur ve 'Hadi Steve, daha sıkı performans göster' diye bağırırdı. Kesinlikle iyi olurdu.

Bu hayatın çok sürmeyeceğini biliyorum. Her şey geçip gittiğinde normal hayata dönebilmeyi umuyorum. Öyle bir kenarda üzgün ve gerzek bir şekilde oturup etrafı seyreden, tuvaletini temizlemeyen, yerleri süpürmeyen ve 'Bir zamanlar bunu benim için yapanlar vardı' diye sızlanan biri olmak istemiyorum...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!