Hem karadan hem havadan

Güncelleme Tarihi:

Hem karadan hem havadan
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2008 00:00

Mehmetçik Kuzey Irak’taki PKK kamplarına 2 ayrı operasyon gerçekleştirdi. Sınıra yakın Zap, Avaşin-Basyan ve Hakurk’tan Türkiye’ye sızmaya çalışan PKK’lılara düzenlenen hava operasyonuna, karadan da destek verildi. Yerel kaynaklara göre Mehmetçik 8 kilometre içeri girdi.

MİLLİ Güvenlik Kurulu’nun (MGK) nisan ayı olağan toplantısında PKK’ya karşı gerektiğinde sınır ötesi operasyon kararlılığı vurgusundan sonra Mehmetçik, Kuzey Irak’taki kampları önceki gün ve dün, hem havadan, hem karadan vurdu. Genelkurmay Başkanlığı dün yaptığı açıklamada, Irak’ın kuzeyine 2 ayrı hava operasyonu düzenlendiğini, bu operasyonlara kara ateş unsurlarının da destek verdiğini duyurdu. Türk Hava Kuvvetleri’nin birbiri ardına 10 ve 11’inci kez gerçekleştirdiği harekátlarda, sınıra yakın Zap, Avaşin-Basyan ve Hakurk bölgelerinden Türkiye’ye sızmaya çalışan PKK’lılar ile örgüte ait sabit unsurlar hedef alındı.

ÖNCE OBÜSLER Şemdinli ile Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Çukurca İlçesi’nde konuşlu bulunan 155 mm’lik obüs mühimmatı kullanan ’Fırtına topları’ önceki gün saat 18.00’den itibaren belirlenen hedefleri vurmaya başladı. Bombardıman 2 saat sürdü.

PARS VE KORSANLAR Daha sonra Diyarbakır’daki 2’nci Hava Kuvvet Komutanlığı’na bağlı 181. Filo (F16 Lantirn/Pars Filo) ile 171. Filo’nun (F4 E 2020/ Korsan Filo) katıldığı operasyon saat 20.00’de başladı ve yaklaşık 45 dakika sürdü.

Bu arada Kuzey Irak’taki yerel kaynaklara göre, Şemdinli’nin Derecik bölgesinden sınırı geçen birlikler, sınırdan sızma hazırlığı yapan PKK’lı teröristlere baskın harekátı yaptı. Gece yarısına doğru başlatılan kara birliklerinin operasyonu sabah saatlerinde tamamlanırken, K. Irak’taki yerel kaynaklar Mehmetçiğin bu operasyon sırasında 8 kilometre içeriye kadar girdiğini ileri sürdü.

MEZARLIKTA 2’nci hava operasyonu ise dün sabah saat 06.00 sıralarında gerçekleşti. Bu operasyonda yaklaşık 45 dakika sürerken, önceki operasyondan yaralı kurtulan Hakurk’ta PKK’lıların mezarlık olarak kullandığı bölgeye sığınan teröristler hedef alındı. İnsansız casus uçağı Heron’un bölgede belirlediği bu hareketlilik üzerine yine Diyarbakır’dan havalanan Türk jetleri PKK’lıların üzerine bomba yağdırdı. Her iki hava operasyonunun etkili olduğu, uçakların kimi zaman Kuzey Irak içlerine 30 kilometre kadar girdiği belirtildi. Türk uçakları, dün 10.00 sıralarında da bölgeye saldırı düzenledi, PKK’nın ağır kayıplar verdiği belirlendi.

CUDİ OPERASYONU Kuzey Irak’taki operasyon sürerken Cudi Dağı’nda Binbaşı Ercüment Türkmen ile 2 erin şehit düşmesinin ardından sınırdaki topçu birliğinin atışları daha da şiddetlendi. Bölgeye sevkedilen 1000 kadar komando ile geçici köy korucuların da katıldığı operasyonda şu ana kadar 3 terörist öldürüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!