Hem işgalci, hem güçlü

Güncelleme Tarihi:

Hem işgalci, hem güçlü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2002 02:01

Küçükbakkalköy'de toplu konut alanındaki gecekonduların yıkımında meydan savaşı çıktı. Zabıta ve yıkım ekipleri dövüldü. Çevik Kuvvet polisleri atılan taşlarla yaralandı. 20 kişi gözaltında.

Kadıköy Küçükbakkalköy'de, toplu konut alanına yapılan 46 kaçak gecekondunun yıkımı sırasında olay çıktı. Sakin başlayan yıkım, son 4 gecekondu sahibinin taşlarla saldırısı sonucu meydan savaşına dönüştü. Polis, zabıta ve gecekonduculardan yaralananlar oldu.

Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Çevik Kuvvet eşliğinde Küçükbakkalköy Mahallesi dere yatağındaki kaçak yapıları yıkmaya başladılar. 2 ambulansın hazır bekletildiği yıkımdan önce evlerdeki eşyalar, sahipleri ile zabıtalar tarafından dışarıya taşındı. Sonra da yıkım başladı. Öğle saatlerine dek yıkım sakin geçti. Ancak son 4 gecekonduya gelindiğinde kıyamet koptu. Mahkeme kararına rağmen boşaltılmayan bu barakalarda ekipler direnişle karşılaştı. Gecekonducular ve mahalleli, ekiplere saldırıp dövdü. Yaralanan zabıtalar hastaneye kaldırılırken saldırganlara polis müdahale etti.

BİBER GAZIYLA MÜDAHALE

Gecekondulardan ikisinin yıkımından sonra ekipler yaklaşık 30 kişilik grubun kurduğu barikatla karşılaştı. Polislere taş yağdıran grubu çevik kuvvet, biber gazı ve panzerlerle su sıkarak uzaklaştırdı. 20 kişi gözaltına alınarak Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Atılan taşlarla yaralanan polisler, ambulans ve ekip otolarıyla hastaneye götürüldü.

Kadıköy Belediyesi yetkilileri, yıkım kararının çok önceden alındığını ve 2 yıldır ev sahiplerine tebligat gönderildiğini, ancak gecekondu sakinlerinin evlerini boşaltmadığını söylediler. Gecekonduların, kamuya ait sosyal donatı alanını haksız yere işgal ettikleri belirtildi. Gecekondusu yıkılan Hüsniye Albayrak, gözyaşları içinde 25 yıldır burada yaşadığını belirterek, ‘‘Cahildim, sadece vergileri yatırdım. Tapu tahsisi almam gerekiyormuş, onu bilemedim’’ diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!