Hem arkadaşını hem kendini vurdu

Güncelleme Tarihi:

Hem arkadaşını hem kendini vurdu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2013 08:05

Nöbette intihar etmek isteyen asker, kendisini ikna etmek isteyen arkadaşını öldürüp ardından intihar etti. Biri Mardin’li diğeri de Diyarbakırlı 2 askerin uzaktan akraba olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

İNTİHAR ETMEK İSTEDİ
Ahiboz Jandarma Karakolu’nda dün akşam saat 18.00-20.00 nöbetini tutan Diyarbakır’lı jandarma er Uğur Ö. (20) silahını karnına dayayarak intihar etmek istedi. Ancak nöbet arkadaşı Mardin’li Osman D. (20), kendisini ikna etmeye çalıştı.

Uğur Ö. kendisini intihardan vazgeçirmek isteyen arkadaşıyla tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine ise Uğur Ö. silahını arkadaşına doğrulttu ve 3 el ateş etti. Uğur Ö. daha sonra aynı silahı başına dayayarak tetiği çekti.

Silah seslerinin duyulmasıyla birlikte karakolda alarm verildi. Nöbet kulübesine giden askerler ağır yaralanan her iki asker için olay yerine ambulans çağırdı. Gölbaşı Hasvak Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Uğur Ö. ve Osman D. hastanede yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

GATA’YA KALDIRILDI
Askeri savcının hastanede yaptığı incelemelerin ardından askerlerin cenazeleri önce Keçiören Adli Tıp Morgu’na, otopsileri tamamlandıktan sonra da GATA’ya kaldırıldı. GATA’da işlemlerin tamamlanmasının ardından cenazeler ailelerine teslim edildi. Her iki askerin cenazesi Diyarbakır’a gönderildi.

Biri Mardinli diğeri de Diyarbakırlı olan askerlerin, uzakta akraba olduğu öğrenildi. Karakolda kalan diğer askerlerin olay sonrası şoka girdiği ve bu askerlere psikolojik destek sağlandığı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!