Helalleşme yemeği

Güncelleme Tarihi:

Helalleşme yemeği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2006 12:39

TEKİRDAĞ'ın Şarköy İlçesi'ne bağlı Palamut Köyü'nde yaşayan köylüler, birbirlerinin üzerinde ‘kul hakkı' kalmaması için, tarlalarından elde ettikleri ürünlerden hazırladıkları yemekleri birbirlerine köy meydanında ikram ederek helalleşti.

Toplam 20 hanenin bulunduğu Palamut Köyü'nde yaşayan 70 köylü, bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Helâlleşme Günü'nde birbirlerine tarlalarından elde ettikleri ürünlerden hazırladıkları çok sayıda yemek sunarak helâllik istedi. ‘Helâlleşme Günü'ne Şarköy Kaymakamı Mümin Heybet, Müftü Vekili Mustafa Köse ve köylüler katıldı.

Yıl boyunca insanların birbirlerine karşı hata ve kusurları olabileceği ve birbirlerine haklarının geçebileceği düşüncesiyle yapılan ‘Helâlleşme Günü'nde köylü kadınlar evlerinde hazırladıkları çok sayıda yemeği köy meydanına getirerek bütün köylülerle birlikte yedi. Köylüler daha sonra birbirleriyle tokalaşarak helâlleşti. Helâlleşme töreninden sonra köy camisinde mevlit okundu.

Helâl kazancın ve insanların birbirleriyle helâlleşmesinin dinde çok önemli yeri olduğunu belirten Şarköy Müftü Vekili Mustafa Köse, kimsenin birbiri üzerinde kul hakkının kalmaması gerektiğini söyledi.

İnsanların birbirlerine karşı hata ve kusurları olabileceğini ve çeşitli nedenlerle birbirlerine haklarının geçebileceğini belirten Köy muhtarı Mehmet Özer, “Kadınlı- erkekli bütün köy halkı bir araya gelerek hasat sonunda bağ, bahçe ve tarlalardan elde ettikleri ürünlerden birbirlerine geçen haklarını helâl etmeleri için bu me gününü yapmaya başladık” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!