'Helal olsun' diyen müdüre suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Helal olsun diyen müdüre suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2012 17:25

İzmir Karabağlar’da geçen pazar günü meydana gelen, Erhan Balak adlı gencin ölümü, 2 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olayda, gençlere ateş açan polisler için sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki sayfasına ’Helal olsun sokak ortasında dayak yiyip de üniformayı rezil etmediniz. Ölen ve yaralanan köpeklere Allah’tan rahmet dilemiyorum’ yazdığı iddia edilen Antalya Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 4. sınıf Emniyet Müdürü Sedat Göktaş, Antalya Cumhuriyet Savcılığı’na şikayet edildi.

Haberin Devamı

Antalya Barosu avukatları Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkan Yardımcısı Münip Ermiş ile ÇHD Antalya Şubesi Başkanı Nusret Görgöz, Antalya Cumhuriyet Savcılığı’na verdikleri dilekçeyle, Emniyet Müdürü Sedat Göktaş’ın TCK’nın 215’inci maddesinde yer alan ’Suçu ve suçluyu övme’ suçunu işlediğini belirtti.

Dilekçede, 12 Ağustos 2012 tarihinde, İzmir Karabağlar/Limontepe semtinde meydana gelen olayda Erhan Barlak isminde bir gencin polis tarafından öldürüldüğü, Faruk Karhan ile Halil Altun’un da yaralandığı anımsatılarak, şüpheli polis memurunun ’İnsan öldürme ve yaralama’ suçundan tutuklandığının basına yansıdığı kaydedildi.

Dilekçede, bu olayın basına yansımasından sonra bir sosyal paylaşım sitesi olan Facebook’ta ’Sedat Göktaş Antalya’da 4. sınıf Emniyet Müdürü’ adıyla açılan sayfada "Helal olsun. Sokak ortasında dayak yiyip de üniformayı rezil etmediniz. Ölen ve yaralanan köpeklere Allah’tan rahmet dilemiyorum" sözlerine yer verildiği vurgulandı.

Bu olayın basına yansımasından sonra Facebook hesabının kapatıldığına değinilen dilekçede, şöyle denildi:

"5237 sayılı TCK’nın 215’inci maddesi ’İşlenmiş olan bir suçu veya işlemiş olduğu suçtan dolayı bir kişiyi alenen öven kimse, iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır’ düzenlemesini içermektedir. Sosyal paylaşım sitesinde yayınlanan mesaj açıkça TCK 215’inci maddeyi ihlal etmektedir. Ayrıca mesajda yaralılar yönünden hakaret, ölen yönünden ise kişinin hatırasına hakaret suçu da işlenmiştir. Şahsi şikayete tabi olması nedeniyle bu suçlara ait mağdurlarında ifadesi alınarak, şikayetçi iseler bu suçlara ilişkinde soruşturma başlatılması gerekmektedir. Bu isimde bir şahsın olup olmadığı bizce bilinmemektedir. Ancak adresin Antalya Emniyet Müdürlüğü ve 4.sınıf Emniyet Müdürü olarak verilmesi nedeniyle soruşturmanın Antalya Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülmesi gerektiği inancındayız. Sunulan nedenlerle yasal soruşturmanın başlatılarak, atılı suçtan şüphelinin ve varsa diğer şüphelilerin tespiti ile cezalandırılmalarını dileriz."

Avukat Münip Ermiş, Facebook’taki hesabın Emniyet Müdürü Sedat Göktaş tarafından açılıp açılmadığının bilinmediğini, bunun soruşturma neticesinde ortaya çıkacağını belirterek, "Ancak burada 3 ayrı suç işlenmiştir. Biri suç ve suçluyu övme, diğeri ölen kişinin hatırasına hakaret, diğeri de yaralılara hakaret. Biz, suç ve suçluyu övme suçu nedeniyle ihbarcı olarak şikayet dilekçesi verdik. Diğer suçlarla ilgili olarak, ölenin yakınları veya yaralılar şikayetçi olabilir. Şikayetçi olur ve bize vekalet verirlerse, onların adına bu davayı takip edebiliriz" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!