Hediye skandalında fatura danışmana

Güncelleme Tarihi:

Hediye skandalında fatura danışmana
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2012 08:44

hurriyet.com.tr'nin ortaya çıkardığı hediye skandalında fatura danışmana çıktı. Afyonkarahisar'da 5 Eylül'de 25 askerin şehit olduğu cephanelik patlamasının ardından Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'e kilim, plaket veren Vali İrfan Balkanlıoğlu danışmanını işten attı. Fotoğrafları internet sitesine koyduğu için görevine son verilen danışman mahkemeye gideceğini açıkladı. Danışmanın yerine Zaman Gazetesi ve CHA muhabiri Afyon temsilcisinin atanacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

Afyonkarahisar’da Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’nda mühimmat deposunda 5 Eylül’de meydana gelen patlamada 25 asker şehit düştü. Patlamanın ardından 7 Eylül’de Afyonkarahisar’a gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, kışlada 2 saat inceleme yaptıktan sonra Afyonkarahisar Valiliği’ni ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Orgeneral Özel’e Bayat kilimi ve Afyon mermerinden yapılan bir satranç takımı hediye etti. Orgeneral Özel’in ziyaretini görüntüleyen Valilik Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nde görev yapan İsa Kuş, bu ziyaretin aynı gün Valiliğin resmi internet sitesinde yayınladı. Konunun basında yer alması ve gelen tepkiler üzerine valilik ziyaretin fotoğraflarını siteden kaldırdı.

Haberin Devamı

VALİ, GENELKURMAY BAŞKANI'NA HEDİYE VERMİŞ, BU FOTOĞRAFLAR DA YAYINLANMIŞTI 

DANIŞMANIN İŞİNE SON VERİLDİ

Hediye skandalında fatura danışmana
    İşine son verilen danışman İsa Kuş
Ziyarete ilişkin haber ve fotoğraflar tepki çekmişti. Vali Balkanlıoğlu, 12 yıldır Basın Bürosu'nda sözleşmeli çalışan ve tartışmalara neden olan fotoğrafları çekip internet sitesine koyan danışmanı İsa Kuş'a (34) 12 Ekim'de bir hafta izin verdi. 19 Ekim'de izinden dönen Kuş, önce tekrar kadrosunun bulunduğu Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda (SYDV) görevlendirildi. Yaklaşık 2 hafta burada görev yapan Kuş’un görevine önceki gün Vali Balkanlıoğlu tarafından son verildi.

MAHKEMEYE GİDİYOR

İçişleri Bakanlığı kaynakları da olayı hurriyet.com.tr'ye doğruladı.

Söz konusu haber ve fotoğrafların internet sitesine konulacağından Vali Balkanlıoğlu'nun da haberinin olduğunu belirten Kuş, ''Ben görevimi yaptım. Devlet terbiyesi aldım. Onun için ne Vali Bey hakkında, ne de Valilik hakkında olumsuz açıklama yapmam. Ancak mahkemeye gideceğim ve hakkımı sonuna kadar arayacağım" dedi.

Haberin Devamı

DANIŞMANIN YERİNE KADROLU ATAMA

Skandalda bugün ilginç bir ayrıntı daha ortaya çıktı. Valilik Basın Bürosu’nda sözleşmeli olarak çalışan İsa Kuş’un yerine Zaman Gazetesi ve Cihan Haber Ajansı Afyon Temsilcisi Mesut Mercan’ın getirileceği öğrenildi. Mercan'ın kadrolu olarak atamasının yapıldığı iddia edildi.

İSA KUŞ KİMDİR?

Endüstri Meslek Lisesi mezunu olan İsa Kuş, 2000 yılında Afyonkarahisar Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nde çalışmaya başladı. SYDV kadrosuna sözleşmeli işçi olarak alınan İsa Kuş, mesleği gazetecilik olduğu için dönemin valisi Ahmet Özyurt tarafından Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nde görevlendirildi. Evli ve 2 çocuk babası olan İsa Kuş, gazeteciliğe 1995 yılında Kocatepe gazetesinde başladı. Yerel Türkeli gazetesi muhabirliği ve İhlas Haber Ajansı Afyonkarahisar Temsilciği yapan Kuş, 2000 yılından bu yana SYDV kadrosu ile valilikte görev yapıyordu.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!