Hedef panik yaratma

Güncelleme Tarihi:

Hedef panik yaratma
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 1997 00:00

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta sonu Başbakan Yılmaz'ın konuşma yapacağı kürsü yakınında bulunan bombayla ilgili soruşturma sürüyor. İçişleri Bakanı Murat Başesgioğlu ve Adalet Bakanı Oltan Sungurlu, ‘‘Bombacıların hedefleri panik ve huzursuzluk yaratmak’’ dediler.

İçişleri Bakanı Murat Başesgioğlu, Trabzon'un Araklı İlçesi'nde Başbakan Mesut Yılmaz'ın konuşma yapacağı alana konulan bombanın hedefinin ‘‘panik yaratmak’’ olduğunu söyledi. Hürriyet'in sorularını yanıtlayan Başesgioğlu, ‘‘Bomba parçaları Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Laboratuvarı'nda inceleniyor. Parçalar üzerinde bazı parmak izleri saptandı. Bombanın ateşleme sisteminin bulunmadığı ortaya çıktı’’ dedi. Bomba soruşturması çerçevesinde henüz gözaltına alınan kimse bulunmadığını ifade eden Başesgioğlu, ‘‘Bombayı kimin koyduğuna dair henüz elimizde kesin bir bilgi ve bulgu yok. Ancak güvenlik birimlerinin inceleme ve soruşturması genişletilerek sürüyor’’ dedi.

Adalet Bakanı Oltan Sungurlu da Yılmaz'ın son günlerdeki gezilerinde meydana gelen olayları değerlendirirken, ‘‘Bunlar üzücü şeyler. Büyük ihtimalle Başbakan'a yönelik suikast değil, huzursuzluk yaratmaya matuf teşebbüsler’’ dedi. Sungurlu, bu olaylarda ‘‘çete bağlantısı olduğuna ilişkin’’ spekülasyonların hatırlatılması üzerine, ‘‘Her ihtimal değerlendirilir. Ancak belli olan bir şey yokken konuşmak yanlış olur’’ dedi.

KARDEŞ YILMAZ'DAN SUÇLAMA

Başbakan'ın kardeşi Turgut Yılmaz ise ‘‘Türkiye Cumhuriyeti'nde kim olursa olsun, Başbakan'a daha özenle sahip çıkmalı, onun uçağına, onun araçlarının bakımına daha fazla özen gösterilmeli diye düşünüyorum. Açıkçası, bu özenin gösterildiğinden emin değilim’’ dedi. Turgut Yılmaz, Haluk Kırcı'nın Başbakan'ı öldürme planı yaptığı yolundaki iddiayla ilgili olarak da şöyle dedi: ‘‘Haluk Kırcı'nın gücü yetmez. Devletimiz güçlüdür. Birkaç sapıkla baş eder. Biz bunun altından kalkarız.’’

RP Grup Başkanvekili Temel Karamollaoğlu ise TBMM'de dün düzenlediği basın toplantısında, Yılmaz'ın yaşadığı kazalar anımsatılınca önce, ‘‘Bir insan şunları yapıyor da başına bunlar geliyor demek doğru değil’’ dedi. Karamollaoğlu, ardından da sözlerini, ‘‘Ama her insan başına gelenlerden ders çıkarmalı’’ diye noktaladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!