Hedef, halk PKK 5 masumu katletti

Güncelleme Tarihi:

Hedef, halk PKK 5 masumu katletti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 1999 00:00

Haberin Devamı

Karadeniz'e geçiş için Erzincan'ı köprü yapmaya çalışan PKK'lılar özellikle masun insanları hedef seçiyor. Bir süre önce kaçırdıkları 4 çobanı katleden teröristler, önceki akşam da yaylaya giden 3'ü çocuk, 5 kişiyi kurşuna dizdiler.

Erzincan'ın Refahiye İlçesi'ne bağlı Aydoğan Köyü'nde silah zoruyla durdurdukları traktörden indirdikleri 5 kişiyi kurşuna dizerek katliam yapan PKK'lı teröristlerin yakalanması amacıyla bölgede büyük bir operasyon başlatıldı. Refahiye'nin Topağaç köyünde, 10 Temuz günü kaçırdıkları 4 çobanı katleden PKK'lı gruptan olduğu sanılan teröristler, İstanbul'dan tatil için gelen ve Beşkardeşler Yaylası'na gidenlerin bindiği traktörü önceki akşam saat 21.00 sıralarında Aydoğan köyü yakınlarındaki ormanlık alanda durdurdu. Teröristler, traktörden indirdikleri 40 yaşındaki Ahmet Akçagöz, oğulları 20 yaşındaki Hakan ve 13 yaşındaki Sedat Akçagöz'le, yakınları 16 yaşındaki Murat Ayyıldız ve aynı yaştaki Fatih Doğan'ı otomatik silahlarla kurşuna dizdi. Doğu ve Güneydoğu'da sıkışan, Karadeniz ve Orta Anadolu'ya geçebilmek için bir süredir Erzincan çevresinde tutunmaya çalışan PKK'lı teröristlerin peşpeşe yaptığı katliamlardan sonra, bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

SONUNA KADAR

Munzur Dağı'ndan Refahiye yakınlarındaki çam ormanları ile kaplı Otlukbeli Dağları'na geçiş yapan PKK'lıların, Şebinkarahisar üzerinden Karadeniz'e, İmranlı üzerinden de Orta Anadolu'ya geçmeyi planladığı saptandı. Üst düzeydeki bir güvenlik yetkilisi, ‘‘Dağlık kesim tamamen ormanla kaplı olduğundan, saklanma imkánı buluyorlar. Daha önce çobanları, ardından da yaylaya gitmekte olanları öldürenler, büyük bir ihtimalle aynı grup. Teröristler, bu stratejik önemi bulunan yeri PKK'ya bir geçiş köprüsü olarak açmak istiyorlar. Bölgeye, zırhlı ve komando birlikleri gönderildi. Operasyonlar, bölge teröristlerden tamamen temizleninceye kadar devam edecek’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!