HDP'li Sırrı Süreyya Önder: MHP ile AKP koalisyonu

Güncelleme Tarihi:

HDPli Sırrı Süreyya Önder: MHP ile AKP koalisyonu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2015 15:04

HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, CNN Türk’te gündeme dair açıklamalarda bulundu. Önder, AK Parti ile MHP'nin koalisyon kuracağını iddia etti.

Haberin Devamı

HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, CNN Türk’te gündeme dair açıklamalarda bulundu.

İşte Önder’in açıklamalarından satır başları:

EKMELEDDİN BEY'İN BAŞINA BİR İŞ GELMEYECEKSE...

Ekmeleddin Bey'in Türkiye siyasetinde yer alıyor olması bence önemli bir şeydir. Bir üslup sahibi bir insan olarak siyasete girmesini olumlu bulduk. Ekmeleddin Bey'in başına bir iş gelmeyecekse ben de kendisini zamanında arayıp tebrik etmiştim. Bir ara Ekmeleddin Bey'in Kürt meselesine bakışı sayın Baykal'dan bir tık ilerdeydi.

HDPli Sırrı Süreyya Önder: MHP ile AKP koalisyonu
HDP'DEN DÖRDÜNCÜ TUR YORUMLARI

MHP'LİLERİN KENDİLERİNE BİRAZ AYNA TUTMALARINI TAVSİYE EDİYORUZ

Biz 2 yıl MHP'li arkadaşlarla Anayasa Komisyonu'nda çalıştık. Meclis Başkanı'ndan çok daha kıymetli bir iş için bir araya gelmiştik. Yeni anayasada bizimle beraber mutabakat imzaları attılar. AKP su kaynatmasaydı, başkanlık dayatmasaydı bu anayasa yürürlüğe girecekti. MHP'lilerin biraz tutarlılık bahsinden bahsetmişken kendilerine biraz ayna tutmalarını tavsiye ediyoruz.

Haberin Devamı

AKP İLE MHP KOALİSYONU

Olasılıklar hepten reddedilmiş değil. Bizim iktidar yerine iktidarı akredite etmek, bu ülkenin gündemine barışı getirmek gibi bir gündemimiz var. AKP ile biz pratik yaşadık. Barış ve demokratik siyasete baltalar elimizde diye daldılar. AKP bize ne ile gelecek. Biz ne içerde ne dışarda destek veremeyiz. Bu 3 siyasi parti illüzyon yaşıyor. Bu partiler dışında başarı yaşayan tek parti HDP. MHP'nin 'Niye HDP ile AKP yapmıyor' şeyi kendi yancılıklarına meşruiyet kazandırmak için. Göreceksiniz. MHP ile AKP koalisyonu... Bahçeli 'ver Bilal'i al iktidarı' demesine rağmen AKP'nin sözcüleri 'Tabanımız MHP'yi istiyor'' diyor.

SEÇİM DEMOKRATİK BLOKUN TEK BİR ÇATI ALTINDA SEÇİME GİRMESİNİ DAYATIYOR

Önümüzdeki seçim demokratik blokun tek bir çatı altında seçime girmesini dayatıyor.
(CHP-HDP blokunu mu kast ediyorsunuz sorusuna) Ondan daha fazlasını kast ediyorum. Sağcılığın bu ülkenin derdine derman olacak kabiliyeti kalmamıştır. İttifak mı olur, bir araya mı gelirler. CHP önemli bir dönüşüm geçirdi. Bu anlayışlar bir araya gelmek zorunda. Ben ihtiyaca işaret ediyorum. İhtiyaç budur. Halk da bunu gösterdi.

Haberin Devamı

YÜZDE 20 ALIRIZ

Biz her halükarda yüzde 20 alırız. Düşüncelerimiz, arayışlarımız var.

DERİN AKIL MHP İLE CİLVELEŞMEYE BAŞLADI

Kurulacak koalisyonun iki niteliği var. Savaş koalisyonu mu olacak, barış ve demokrasi koalisyonu mu? Halkın HDP'ye verdiği oyu yok sayan bir koalisyonun yaşama şansı yok. Derin akıl dedikleri var ya bu MHP ile cilveleşmeye başladı. Dağlıca'ya bu ordunun uçak kaldırması AKP-MHP koalisyonuna çanak tutmaya gelir. Genelkurmay oturup bunun hesabını bu şekilde vereceğini komuta kademesi düşünmek zorunda. Gerekçelerden haberim var. Hayatta karşılığı yok. Bizim hükümetle ve devletle yaptığımız ateşkes protokolümüz var. Kimse kafasına göre bozamaz.

Haberin Devamı

ANNELER GENELKURMAY'A MEKTUP YAZSIN: BENİM OĞLUMU BU SAVAŞA KATMAYIN

Suriye meselesine gelince evladı askerde olan anneler, bütün aileler adres çok kısa Genelkurmay Başkanlığı/Ankara'ya mail atabilirler, mektup yazabilirler. Benim oğlumu bu savaşa katmayın. Genelkurmay AKP'nin savaşı için hiçbir Mehmetçiği götüremez.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!