HDP'li 10 vekilden Kobani hamlesi

Güncelleme Tarihi:

HDPli 10 vekilden Kobani hamlesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2015 12:01

HDP'li 10 milletvekili Kobani'ye geçti.

Haberin Devamı

Aysel Tuğluk'un da aralarında olduğu isimlerle birlikte Kobani'ye giden HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Twitter hesabından fotoğraf paylaştı.

HDPli 10 vekilden Kobani hamlesi

Aralarında HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak ile HDP Şanlıurfa Milletvekilleri İbrahim Ayhan ve İbrahim Binici'nin de bulunduğu bir heyet, Halep'in Kobani ilçesinde Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) üst düzey yöneticilerinden Enver Müslim'le görüştü.

HDP'Lİ VEKİLLER BÖYLE KARŞILANDI / Foto Galeri

Müslim, ziyaret sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, kenti yeniden inşa etmek için mücadele edeceklerini söyledi.

Yaşanan gelişmelerin ardından Kobani'nin teröre karşı dünyanın sembolü haline geldiğinin altını çizen Müslim, şöyle konuştu:
"Kobani'yi yeniden inşa edeceğiz, bağ, bahçe ve evlerimizi yeniden yapacağız. Çocuklarımız parklarda oyun oynayacak, anneler çocuklarına öyküler okuyacak, özgür bir gökyüzünde şiirlerimiz okunacak. Başı dik bir şekilde yaşayacağız bugüne kadar nasıl ki Kürt halkı bugüne kadar olan yardımını kesmediyse bundan sonrada bu destek vermeye devam edecek. Bugüne kadar savaştık, bundan sonra ise yeni bir kentin kurulması için çalışacağız. Toprağını, harcını yeniden yapacağız. Burası bizim onurumuzdur."

HDP Şırnak Milletvekili Irmak ise bugün dünyanın hayran kaldığı devrimi kutladıklarını ve YPG savaşçılarına saygı duyduklarını belirtti.

Kobani'de yaşanan gelişmelerin tarihe yazılacağını ve kimsenin bunu unutamayacağını ifade eden Irmak, şunları kaydetti:
"Tüm dünya bilsin ki savaşçıların ve şehitlerin isimleri altın harflerle tarihe yazılacaktır. Genç, kadın ve erkekler vahşi saldırılara karşı bedenleriyle ayakta durup Kürdistanı'ın kaderini değiştirdiler. Artık tarih iki parça olacak, Kobani'den önce ve Kobani'den sonra denilecek, bu direniş tarihi ikiye bölmüş oldu. Kürt düşmanları diyordu ki 'biz ne zaman istersek Kürtleri parçalarız yok ederiz' ama bu zaferle tüm dünya Kürtlerin bu devrimine saygı duydu."

Haberin Devamı

PARTİLERDEN KOBANİ TEPKİSİ

Haberin Devamı

HDPli 10 vekilden Kobani hamlesi
Kobani'nin IŞİD elinden kurtulması, Türkiye siyasi çevrelerinde çok farklı yankılandı.
HDP'li bir grup vekil bugün, IŞİD'den temizlenen Kobani'ye geçerken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Kobani ile vicdan ortaklığımız devam edecek" yorumu yaptı.
MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu ise Kobani'nin "ABD bombardımanı sayesinde IŞİD'den temizlendiğine" vurgu yaparak, "Şimdi bundan zafer çıkarıp, Cizre'dekilere moral vermeye çalışıyorlar" dedi.

TANRIKULU: KOBANİ İLE DAYANIŞMAMIZ DEVAM EDECEK

CHP'li Tanrıkulu, Kobani konusunda AK Part,'ye yüklenerek, "AKP'nin Kobani politikasında yenilmiştir. Kobani'de Kobani halkı AKP'ye rağmen, AKP'nin İŞİD'e örtülü desteğine rağmen, kendilerine ve kendi topraklarına ve geleceklerine sahip çıkmışlardır" diye konuştu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kobani düştü düşecek" ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Kobani'ye selam" sözlerine atıfta bulunan Tanrıkulu, şöyle konuştu:
"Bu, kobani düştü düşecek diye sevinç gösterisinde bulunanlara bir ders olmalıdır. Ayrıca Kobane neresi, Diyarbakır neresi diyenleri de kobane düştü düşecek diyenlere karşı Diyarbakır'da Kobane'ye selam sözü kurtarmayacaktır".

Kendisinin, Kobani ile "vicdan ortaklığı" çağrısında bulunduğunu da hatırlatan CHP'li Tanrıkulu, "Benim Kobani'yle ilgili vicdan ortaklığı çağrımdan hareketle, beni hedef gösterenler de bugün gelinen tablodan ders çıkarsınlar. Kobane ile vicdan ortaklığımız ve dayanışmamız devam edecektir" dedi.

Haberin Devamı

HALAÇOĞLU: TÜRKİYE'DEKİLERE MORAL VERİYORLAR

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu ise Kobani'de yaşananların kullanılarak, "Cizre'dekilere moral vermeye çalışılıdığını" söyledi.

Halaçoğlu şöyle konuştu,
"Asıl ismi Ayn-el Arap olan Kobani'yi, Türkiye'deki Cizre örneği ile bağdaştırıyorlar. Bu yapılanlar, Cizre'dekilere moral verme anlamanıa geliyor.kutlama görüntüleri, Türkiye'nin bu hükümet tarafından içine düşürüldüğü vahim durumu ortaya koyuyor. Yarın Türkiye'de bir çatışma sözkonusu olduğunda, selam gönderenler ne duruma gelecekler, hiç düşündüler mi?"

Kobani'nin IŞİD'in elinden kurtarılmasında ABD bombardımanının rolüne de vurgu yapan Halaçoğlu, "Kobani denilen yerin bu kadar büyütülmesi de anlamsız. ABD bombardımanı olmasaydı ne olacaktı? ABD'nin desteğiyle, İŞİD'in bombalanmasıyla bu başarı oldu.
Şimdi buna bir zafer görüntüsü vermek suretiyle Türkiye'dekilere moral veriyorlar" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!