HDP'den tepki: Bize gelen veriler farklı

Güncelleme Tarihi:

HDPden tepki: Bize gelen veriler farklı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2017 00:58

HDP’li yöneticiler, referandum sonuçlarını partinin genel merkezinde birlikte izlediler.

Haberin Devamı

Ankara’da oy kullanan HDP Parti Sözcüsü Osman Baydemir, bazı milletvekilleri ve MYK üyeleri seçim sonuçlarını Genel Merkez’de takip etti. HDP, 70’ten fazla ilde 500 civarında merkezde kriz masası kurdu. Genel Merkez’de kurulan kriz masasında 30 kişi görev yaptı.

Sandık Takip Sistemi’nin de kurulduğu HDP’de, YSK’dan ve sandık başındaki partililerden gelen sonuçlar eşleştirildi. Seçim sonuçlarını genel merkez binasında takip eden HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç, “YSK, referandumun meşruiyetine tamamen gölge düşürmüştür. Türkiye’de de hiçbir seçimde bu kadar büyük bir hukuksuzluğun ve usulsüzlüğün yapıldığı görülmedi. Mühürsüz pusulaların ve zarfların kullanılabilmesi, referandum sonuçlarını gayrimeşru hale getirmiştir. Hukuksuz karara itirazlar yapılacaktır” diye konuştu.

HDP resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada da “Sonuç ‘evet’ de çıksa ‘hayır’ da, sandıkların 3’te 2’sine itiraz edeceğiz. Bize ulaşan veriler, 3-4 puan düzeyinde manipülasyona işaret ediyor” ifadelerine yer verdi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!