HDP Öcalan ile görüşmek için bakanlığa başvurdu

Güncelleme Tarihi:

HDP Öcalan ile görüşmek için bakanlığa başvurdu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2014 15:20

HDP’nin İmralı heyeti, IŞİD’in Kobani’ye saldırıları ve KCK’nın, ’Çözüm süreci ve ateşkes bitmiştir’ açıklaması üzerine İmralı Adası’nda Abdullah Öcalan ile görüşmek için Adalet Bakanlığı’na başvurdu.

Haberin Devamı

HDP Grup Başkan Vekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’den oluşan İmralı heyeti, Abdullah Öcalan ile son gelişmeleri görüşmek için Adalet Bakanlığı’na başvurdu. HDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, görüşmede IŞİD’in Kobani’ye gerçekleştirdiği ve halen devam eden saldırı ile KCK’nın çözüm süreci ile ilgili açıklamalarının değerlendirileceğini söyledi. Buldan, bakanlıktan görüşmenin hafta sonu gerçekleşebileceğine dair olumlu bir yanıt alacağını ancak gün konusunda kesin bir tarih alamadıklarını söyledi.

Hafta sonu İmralı’da gerçekleşmesi beklenen görüşmeye, IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırılardan sonra bunu çözüm süreci ile değerlendiren KCK yönetiminin açıklaması anlamında büyük önem veriliyor. Kandil’de bulunan KCK Yürütme Konseyi dün yaptığı açıklamada, Türk devleti ve AK Parti hükümetinin süreci anlamsızlaştıran ve boşa çıkaran her şeyi yaptığını ileri sürerek, "IŞİD’in Kobane’ye saldırtılmasıyla birlikte ortada bir çatışmasızlık durumu kalmamıştır. Bakur’da (Kuzey) çatışmasızlık, Rojava ve Başur’da (güney) savaş politikası kabul edilmeyecektir" denilmişti.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!