HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: Ölü sayısı 32 oldu

Güncelleme Tarihi:

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: Ölü sayısı 32 oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2015 09:14

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Suruç'taki saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Demirtaş, "Biraz önce gelen bilgiye göre ölü sayısı 32 oldu" dedi

Haberin Devamı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, parti genel merkezi önünde Şanlıurfa Suruç'taki saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

"Yapacağımız toplantı sonrasında daha kapsamlı bir değerlendirme ve bundan sonraki aşamalarda HDP olarak alacağımız üedbirler ve yürüteceğimiz siyasete dair sizleri bilgilendireceğiz. Acı bir olay, insanlık dışı, vahşi ve barbarca bir katliamla karşı karşıya kaldık. Çoğu üniversite öğrencisi 32 gencimiz...her biri bu ülkenin ayrı bir değeriydi. Bu acı elbette çok büyük.

Fakat şunu samimiyetle söyleyeyim. Katliam sonrası yapılan bazı değerlendirmeler ve partimize dönük saldırılar en az bu katliam kadar acıdır. Bu katliamı yapanların amaçlarından ulaşmak istedikleri hedeflerden çok çirkini maalesef Türkiye'de bazı siyasetçiler ve bazı medya oırganları tarafından yapılmaya devam ediliyor. Parti binalarımızın güvenlik tedbirlerini artıracağız, STK'lar da artırsın, vatandaşlarımız artırsın.

IŞİD barbarlarının teröristleri var her yerde. Havuz medyasının en aşağılık seslerin silahlanma çağrısı yaptık diye saldırıyorlar. Bunlar kendi kinlerinde boğulmuş insanlar, yazdıklarının çizdiklerinin farkında değiller. Bu en az katliam kadar acıdır. Görünen o ki bu katliam sonrası ülkenin medyası, siyasetçileri birbirine yakın duramıyorlar. Hepsi kendi kinlerinde boğulmuş insanlar. Biliyorum paranızı kim verirse onun düdüğünü çalıyorsunuz. Ne kadar saldırırlarsa saldırsın bu ülkede huzur içinde yaşayacağız. Bu alçaklara rağmen HDP başaracak" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!