HDP Beyoğlu İlçe Binası'nda arama

Güncelleme Tarihi:

HDP Beyoğlu İlçe Binasında arama
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2016 07:13

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler sabahın erken saatlerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Beyoğlu İlçe Binası'na girdi ve arama yaptı. HDP Beyoğlu İlçe Eş Başkanı Rukiye Demir ile dört kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Ekipler sabah saat 07.00 sıralarında Ağaççileği Sokağı'ndaki ilçe binasına geldi.

Çok sayıda çevik kuvvet  ve özel harekat timleri de destek verdi.

HDP Beyoğlu İlçe Binasında arama
Ekipler, ilçe binasının bulunduğu sokak başlarında TOMA ve "Akrep" diye tabir edilen zırhlı araçlarla önlem aldı.

Polis helikopteri de havadan destek verdi.

HDP Beyoğlu İlçe Binasında arama
Ekipler, binaya avukat nezaretinde çilingir tarafından kapının açılmasının ardından girdi ve polis ilçe binasında arama yaptı. 

Haberin Devamı

Aramanın, Beyoğlu ve Şişli'de terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik operasyon kapsamında gerçekleştirildiği öğrenildi.

HDP Beyoğlu İlçe Binasında arama

Geçen yıl Şişli'de Rıdvan Gül adlı kişinin öldürülmesi olayında kullanılan silahın bu binada olduğunun iddia edildiği kaydedildi. Öte yandan, parti binasında kullanılan elektriğin kaçak olduğunun da tespit edildiği öne sürüldü.

Haberin Devamı

HDP İLÇE BAŞKANI GÖZALTINDA

Başta HDP Beyoğlu İlçe Başkanlığı olmak üzere 10 adreste arama yapıldı. HDP Beyoğlu İlçe Eş Başkanı Rukiye Demir ile dört kişi gözaltına alındı. Polisin operasyonu saat 09.00 sıralarında sona erdi.

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, HDP Beyoğlu İlçe binasındaki aramayla ilgili açıklama yaptı.
Açıklamada, "21 Haziran 2015’te Şişli Piyalepaşa Mahallesi Güven Sokakta meydana gelen ve bölücü terör örgütü mensuplarınca  1 vatandaşın silahla öldürülmesi olayına ilişkin bu gün  eş zamanlı operasyon kapsamında 6 kişi gözaltına alınmıştır. Vatandaşın öldürülmesi eylemine katılan ve eylemde kullanılan tabancanın HDP Beyoğlu İlçe binasında saklandığı yönünde elde edilen bilgiler doğrultusunda bahse konu binada arama yapılmıştır. Yapılan aramada çok sayıda örgütsel doküman, yasaklı örgütsel dergiler ve dijital malzemeler ele geçirilmiştir. Konuyla ilgili soruşturma çok yönlü devam etmektedir" denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!